Ultimate magazine theme for WordPress.

ЛУКС за 50 милиона! Нико и Катя Тупареви крият 21 имота по света (НАП ги погна – СНИМКИ)

0

- Advertisement -

Разследваната фамилия Никола и Екатерина Тупареви, привикана на разпити заради мокра поръчка над техен съдружник, се оказа собственик на 21 имота у нас и в чужбина, укрити от властите, разкри сайтът Narod.bg. По грандиозната имотна афера вече се работи „където трябва”!

Известният телевизионен продуцент Нико Тупарев, чието име стои зад популярните формати по Нова тв и bTV като „Ергенът”, „Биг Брадър”, „Денсинг старс”, „Стани богат” и т.н., и жена му – собственик на рекламната агенция „Огилви София” ООД, която неслучайно обслужва клиенти от ранга на Procter & Gamble, IKEA, VISA, Kaufland, Lufthansa, „Пощенска банка”, LIDL и много други, са били разпитвани в СДВР и Софийската градска прокуратура заради организирането на поръчково покушение над партньор на Нико Тупарев, с когото тв продуцентът има текущи правни спорове.

След щателно медийно разследване се установи, че семейството разполага с 21 недекларирани луксозни имоти в Берлин, Дубай, Сен Тропе, Прага, София, Варна и др. Екипът на Narod.bg се добра и до снимки от баровските къщи, апартаменти и офиси.

Убедете се сами в колосалните мащаби на имотната схема, зад която стои разследваната фамилия, най-сетне попаднала на мушката на властите:

Берлин – 3 апартамента

Никола Методиев Тупарев и Екатерина Иванова Тупарева притежават три апартамента в немската столица Берлин.

– Най-големият е в дипломатически квартал на улица „Egerstrasse” 1, закупен за €1 530 000 през 2016 г. с площ над 320 кв.м.

Пазарната стойност на имота в момента е над 3 милиона евро. Имотът не е деклариран пред българските власти, категорични са източниците на Narod.bg.

Всъщност, това е имотът, в който сенчестата фамилия живее през последните 7 години.

Фамозните Тупареви притежават още 2 апартамента в столицата на Германия на ул. „Danzinger Strase” 165 – ново строителство, за които семейството плаща над 1 000 000 евро през 2014 г. Схемаджиите държи жилищата като актив и почти никога не ги посещават, уточниха източниците ни.

Сен Тропе, Франция – 3 апартамента

През 2021 г. Екатерина Тупарева, заобикаляйки българското и немското данъчно законодателство, закупува през фирмата си „Сий Портфолио“ ООД три апартамента в топ центъра на Сен Тропе – точно срещу пощата, където е сниман емблематичният филм „Полицаят от Сен Тропе“ с Луи дьо Финес.

Цената на имотите е солена – по 1 750 000 евро всеки.

Дубай

Катя Тупарева и Нико Тупарев имат три апартамента в Дубай на стойност над 5 млн евро.

– Два от тях са в The Address Boulevard – EMAAR, в хотел с директна топла връзка с най-луксозния мол в света – Dubai Mall. Очаквайте ексклузивни снимки на апартамента с гледката от леглото на Тупареви в Дубай.

– Разследваното семейство притежава още едно жилище в The Address DOWNTOWN Fountain View – EMAAR – апартамент с топ локация на 23-я етаж в Дубай с фронтална гледка към пеещите фонтани пред Burj Khalifa с цена над 2 500 000 евро. Предстои да публикуваме есклузивни снимки на Нико Тупарев, разпускащ на фона на една от най-луксозните гледки в света – магнит за измамници с неясни капитали и джуконди от цял свят.

Запознати твърдят, че семейството посещава имотите си в Дубай не повече от 2 до 3 седмици годишно. Имотите също не са декларирани пред българските данъчни власти.

Прага

Катя Тупарева е собственик на къща в Прага за над 1 500 000 евро. Там уредената за пиарка е настанила възрастната си майка, като за нея се грижи цял екип от гувернантки, готвачи и шофьор. Тупарева рядко се чувала с немощната си родителка.

София

Нико и Екатерина Тупареви крият емблематичен апартамент, намиращ се на пъпа на София срещу Руската църква. Локацията е на 5-ия етаж на бул. „Цар Освободител” 8а.

Жилището е с площ над 230 кв.м. Имотът е закупен 2019 г. за 1 150 000 евро, но към момента струва над 2 500 000 евро.

Тупарева притежава и апартамент на ул. „Марин Дринов” в идеалния център на София, до улица „Оборище”.

Сенчестата фамилия има жилище и на площад „Баба Неделя” до НДК с тераса над заведението там.

Отделно тв връзкарят притежава магазин на ул. „Славянска” 6, който се ползва за галерия.

Катя Тупарева пък има офис сграда за над €3 000 000 на ул. „Доспат” 60-62 до НДК, където се помещава фирмата ѝ „Огилви София” ООД, както и офис сграда на ъгъла на ул. „Калиакра” и ул. „Розова долина” в централния софийски кв. „Лозенец”.

Екатерина Тупарева се оказа и крупен земевладелец – в Карлово фирмата ѝ „Розов проект” ООД притежава над 233 дка земи, на които планира да произвежда розово масло и да изгражда СПА комплекс.

Същата топ пиарка е собственик и на къща в Банкя на ул. „Момина сълза” 27 с 3 дка двор и частно стопанство.

За капак на цялата тая имотна вакханалия Нико Катя Тупареви имат 3 апартамента във Варна в луксозния комплекс „Слънчев ден“ до курорта „Св.св. Константин и Елена”, където съсед им е… Слави Трифонов.

Източник на Narod.bg, пожелал анонимност, уточни, че НАП и КПКОНПИ са се самосезирали, защото имотите не са декларирани и са започнали проверки по произхода на средствата и начина на придобиването им.

Въз основа на данните, посочени по-горе, и огромните разлики на декларираните приходи и разходваните от семейство Тупареви средства става ясно, че обявените печалби на фирмите на Нико Тупарев и Катя Тупарева са драстично различни от това, което е известно на контрагентите им (Нова тв и bTV за фирмите на Нико Тупарев и Procter & Gamble, IKEA, VISA, Kaufland, Lufthansa, „Пощенска банка” и LIDL за фирмите на Катя Тупарева), което ще бъде обект на следващото ни разследване, върху което редакцията вече работи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече