Ultimate magazine theme for WordPress.

Иво Аръков отива на финала в „Капките“

0

- Advertisement -

Шоуто „Като две капки вода” тази година е сериозно изключение от правилата в предишните 11 сезона. Освен ако не стане чудо, в сезон 12 спорът няма да е за първото място – там Владимир Зомбори е без конкуренция. Голямата борба ще е за финалите и сребърния медал, а в нея миналия понеделник влезе един участник, който досега беше аутсайдер в предаването. Това е Иво Аръков. В началото той редовно заемаше дъното на класацията, а сега вече изглежда сигурен финалист.

Едва 5 понеделника остават до момента, в който ще бъдат обявени финалистите в „Капките” тази година. Допреди седмица изглеждаше, че двамата сигурни са Владо Зомбори и Наско от „Б.Т.Р.”, а за другите две места ще се борят трима души – Панайот Панайотов, Елена Атанасова и фолк певицата Мария, която за изненада на зрителите редовно получава похвали и доста точки от журито, макар че изпълненията й са меко казано неубедителни. Миналия понеделник в играта за финала като торнадо влезе Иво Аръков, разбивайки всички досегашни сметки.

Талантливият и амбициозен актьор започна представянето си в шоуто много неубедително. Образите на Питбул, Кичка Бодурова, Наско от „Б.Т.Р.”, Джордж Майкъл и Енрике Иглесиас, които направи в първите 5 епизода този сезон, му донесоха толкова малко точки, че всички вече го бяха отписали като сериозен претендент за финала. Изведнъж обаче като че ли стана чудо и актьорът се отлепи от дъното толкова рядко, че само в рамките на двете последни седмици успя да стигне третото място в общото класиране. Първо дойде блестящата му имитация на Елвис Пресли, а след това – на Дуа Липа. И двете изпълнения се отличаваха толкова рязко на фона на останалите участници, че ако не беше блестящият Владо Зомбори, който е недостижим този сезон, Иво със сигурност щеше да заеме първото място във въпросните два понеделник. „Жалко за Иво! Заслужава победа, но Владо е без конкуренция”, коментират хората.

Аръков обаче не се оплаква. Напротив, доволен е и има защо. В рамките на двата последни епизода на „Капките”, излъчени до момента, той успя да навакса всички точки, които не му достигаха, за да се отлепи от дъното. Такова скоростно изкачване в класацията се случва за първи път в 12-годишната история на предаването. Дори самият актьор изглеждаше изненадан от внезапния си успех. Той вече има 302 точки, четвъртият в класирането – Панайот Панайотов, е с 294, а петата – Елена Атанасова, е с 289. Разликата е малка и резултатът може да бъде обърнат в рамките само на едно предаване, но зрителите все повече симпатизират на Иво и се очаква и в бъдеще да продължават да гласуват за него. Засега той е далеч от резултата на Наско, който е втори в класацията с 363 точки, но всички забелязват, че фронтменът на „Б.Т.Р.”, макар и изключителен певец, не е кой знае какъв имитатор. Каквото и да изпее, звучи като концерт на „Б.Т.Р.”, както и Димитър Ковачев-Фънки отбеляза миналия понеделник от мястото си в журито. В същото време Аръков очевидно много се старае и като актьор се справя по-лесно с имитациите. Затова се очаква, с малко повече късмет с образите, и занапред да продължава да се изкачва в класацията и нищо чудно да задмине Наско.

Владо Зомбори вече има 464 точки и е сигурен финалист. На 13 май, когато е последното предаване за сезона, този резултат се нулира, журито няма думата, а крайното класиране се определя единствено от гласуването на зрителите, които ще трябва да избират победител между четиримата участници, събрали най-много точки в хода на сезона. Известно е, че тази година финала на шоуто ще е пред 10 хиляди души в най-голямата зала в България – „Арена София”. Как ще се отрази върху изпълненията на участниците тази огромна публика, ще стане ясно на 13 май.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече