Ultimate magazine theme for WordPress.

 Деси Стоянова жали за Сашо Кадиев

0

- Advertisement -

Вече не малко време Деси Стоянова води „Преди обед” не със Сашо Кадиев, а с колегата му – актьорът Петър Дочев, но май още не е съвсем свикнала с промяната. Журналистката тъгува за сина на Катерина Евро, с когото стартираха като екранни партньори през 2012 г. в предаването на Би Ти Ви и минаха през не малко етапи в професионалните си отношения. Двамата ту се търпяха с лекота, ту искрено не се понасяха, докато накрая не станаха тандем на екрана и приятели в живота.

„Липсваш ми”, призна Деси Стоянова в интервю, водено от Сашо Кадиев за подкаст, посветен на кариерното развитие. Водещата, която този август ще празнува 49-тия си рожден ден, издаде, че вече му го е споделяла, както и в кои моменти точно усещала най-осезаемо отсъствието му. За аудиторията си онлайн обаче не споделиха тези подробности. Вместо това Деси разказа за професионалния си път, за препятствията, които е трябвало да преодолее, за рисковете и как се е променила. За последното Сашо, който вече се изявява в предаването „Аз обичам България” пак по Би Ти Ви, много спомогнал, макар че не било лесно. Това била и ябълката на раздора помежду им в началото на съвместната им работа.

Като журналист със солиден опит, отразяващ политически и международни теми, Деси подхождала сериозно и отговорно към всяка задача, както и към новата си работа като тв водеща. Сашо пък бил пълна нейна противоположност. С лежерното си и спокойно поведение, дори понякога лековато, актьорът често нервирал колежката си. Смятал, че човек трябва повече да се забавлява. И го правел, което неведнъж се оказвало изпитание за екранната му партньорка.

Различията и противоречията им бяха толкова ярки в първите сезони на „Преди обед”, че водещите не можеха да ги скрият от зрителите. Случваше се дори да спорят в ефир с по-остър тон. „Нямаше скрито-покрито! Като се карахме, се карахме пред зрителите. Като се харесваме, се харесваме пред зрителите. Отношенията ни се развиха пред зрителите”, споделял е тандемът през смях.

Голям проблем за разцъфването на дружбата им бил навикът на Сашо да закъснява. Не му било лесно да съчетава ежедневните си ранни изяви в тв ефира с актьорската професия, но и това понякога не стигало за Деси, за да го извини. Причината е, че били чести. Освен това Сашо допринасял за напрежението, създадено от закъсненията му, с разнообразните си обяснения, които понякога били дори чудновати. Сред най-интересните са – задръстване, катастрофа, проблеми с перисталтиката, повредена аларма и бране на билки на Еньовден. Последното, разбира се, бе шега, с която актьорът се опита да разведри обстановката през 2021 г. в един от последните епизоди на „Преди обед” преди лятната ваканция. Тогава Сашо влетя в ефир с 40 минути закъснение с уморен вид и запъхтян обясни, че тъй като било Еньовден, спазил стара семейна традиция да бере билки призори. Станал в 4;30 и хванал гората. С тази история направо срази колегите си и буквално ги остави без думи. Година по-рано, Кадиев попадна в катастрофа с ТИР. Тогава водещият се появи с 20 минути закъснение и шашна с обяснението, че докато пътувал към Би Ти Ви, камион избутал маздата му от пътя. За късмет щетите били само материални. Друг път пък не разбрал за ремонт в центъра. Минал през тунела на НДК, но имало толкова много коли, че прекарал там половин час. „Обади ми се от тунела”, припомняла си е Деси през смях. Е, тогава не й било забавно. Веднъж пък от бързане, Сашо влетял в студиото с плонж и се метнал на земята.

Освен с тези случки, актьорът изпитваше толераността на колежката си и с фриволните си изцепки в ефир, както и с това, че често я прекъсваше по време на интервюта. Гафовете му в „Преди обед” включват още доста непредвидени коментари и емоционални изблици, когато грешно е смятал, че камерите не работят.

С времето Деси и Сашо взаимно се променили. Той станал по-отговорен и дисциплиниран. Дори сериозен, когато темите в предаването го изисквали. Деси пък се поотпуснала, прихващайки явно от вечно приповдигнатото настроение на колегата си и по-лекото му присъствие в ефир. Водещата дори се изумявала как може Сашо да е мултифункционален. Той можел да е концентриран в ефир, а по време на рекламите на решава организационни въпроси с представления или да се занимава с битови проблеми, като например да се чуе с майка си Катерина Евро, за да обсъдят котлето в дома им в Кокаляне.

„С Деси просто се заобичахме”, споделял е Сашо. И той е признавал, че в началото на съвместната им работа не се харесвали. В крайна сметка обаче всеки допринесъл за промяната у другия и започнали да се допълват. Затова и били топ тандем години наред, а днес си липсват. Така е на работа. Иначе Деси и Сашо продължават да са близки приятели, често се чуват и си споделят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече