Ultimate magazine theme for WordPress.

Антоан Петров: Имитирам Рачков, но не го харесвам!

0

- Advertisement -

Имитирам Рачков, но не го харесвам

„Това, че на 23 години получих ИКАР, нищо не значи за мен. Още повече че наградата бе за мен и няколко мои колеги.“ Това каза пред „България Днес“ един от най-добрите изгряващи млади актьори и имитатори в момента Антоан Петров.

В момента Петров работи в телевизията на Слави Трифонов. Едно от най-добрите представления, в които е участвал, е точно на един от хората на Дългия – „Българската литература накратко“ на Иво Сиромахов.

Освен на сцената Петров придобива известност и като един от най-добрите имитатори у нас в момента. Самият той не може да обясни защо превъплъщението в различни образи му се получава толкова добре.

„Не знам как се справям толкова успешно с имитаторството. Това си е някакъв талант, който се опитвам да развивам и да го практикувам. Няма тайна рецепта. Гледам интервюта с човека и влизам в неговия образ. Преди всяка имитация следя движения, начин на изговарянето на думите, тембъра на гласа, наклона на главата и всичко останало“ – обяснява Антоан, който се вживява до най-малката подробност на човека, на който се прави.

Последното му превъплъщение е в образа на Димитър Рачков. Забавното в случая е, че самият Рачков се изявява като имитатор. Въпреки че се справя чудесно с образа на Рачков, Антоан признава, че не е фен на комика. Но цени таланта му.

Освен като имитатор Петров не забравя и другата си любов – театъра. В най-новата пиеса, в която участва – „Познай кой ще дойде на вечеря“, Антоан си партнира с Мариан Бачев и Диана Любенова. Понякога му се налага да играе по много роли в едно представление. Това разконцентрира актьора и го кара да не се чувства добре.

„В пиесата „Докато ти спеше“ имам страшно много роли. Всъщност всички актьори играем по три или четири образа наведнъж“, смее се актьорът.

Антоан казва, че не губи себе си по време на изпълнението на няколко роли едновременно. Напротив – концентрира се.

„Актьорството е работа като всяка друга работа. Това е все едно да имаш няколко песни, които да пееш или няколко различни проекта в някоя фирма за проекти. Просто работа. Разбира се, ние, актьорите, работим с психофизика, но всъщност това е просто една професия“, казва актьорът, който е категоричен, че адреналинът му рязко се качва по време на изпълнение.

„Адреналинът е следствие от живия контакт с публиката и това е нормално според мен“, обяснява ситуацията Петров.

На въпроса кое предпочита – актьорството в театъра или имитацията, Антоан казва:

„За мен двете неща са неразривно свързани. Едното води до другото и всяка една роля ме обогатява и ме прави по-добър“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече