Ultimate magazine theme for WordPress.

Ники Кънчев разговаря с починалата си дъщеря

0

- Advertisement -

Водещият на „Стани богат” преминава през ада след загубата на детето си

Ники Кънчев се завръща тази събота в ефира на Би Ти Ви като водещ на „Стани богат”. Вече стана ясно, че първият епизод ще бъде благотворителен и в него ще се включат още известни личности. Самият Ники от години се занимава с дарения и помага за набирането на средства за болни деца и за такива в неравностойно положение. Печелил е и награда за благородство. Той приема присърце подобни проблеми, защото в миналото се е сблъсквал с тежка загуба – едната му дъщеря издъхва малко след раждането.

Кънчев рядко говори по темата, но пред колегата си Светослав Иванов се отпусна и изля сърцето си. „Аз бях в ада. И то когато бях на екран, трябваше да изглеждам щастлив… На много хора им се случват подобни неща, но на мен ми се случи много публично. Случи ми се на екрана, брат ми. Изгубих дете”, сподели Ники, а колегата му го прегърна. Водещият на „Стани богат” допълни: „Това ангелче е всеки ден до мен, казвам му добър ден и лека нощ. И ако имаш въпрос кое е най-голямото богатство, то това е сестра й, която е жива и здрава. Но тя върви с най-голямата загуба в живота ми”.
Преди 15 години Ники стана баща на близначки, но само едната оцеля. Бебета се появиха на бял свят преждевременно и едното от тях не е успя да издържи, въпреки престоя в кувьоз и усилията на лекарите.
Днес тийнейджърката Мари София е най-голямото щастие на журналиста. Заради трагедията той дълго време я криеше и избягваше да се появява с нея в публичното пространство. Кънчев и сега се старае да я пази от любопитството на медиите и феновете. Запознати издават, че девойката вече говори няколко езика. Според учителките ѝ е пълна отличничка и изключително будно дете.
Майката на Мари София се казва Даниела. Водещият вече 26 години споделя живота си с нея. Двамата се влюбват през далечната 1997 г. в „Дарик радио” и до ден днешен са заедно, макар и да не са сключвали брак.  Ники е категоричен, че загубата е оставила отпечатък завинаги и у двамата.
„Имам голям респект и уважение към жените. Това са нашите майки, нашите деца. Аз имам момиче – Мари София. Но и загубих момиче, никога няма да си го простя. Не минава нито ден без да мисля за това. Нито ден. Мисля постоянно защо ми се случи да загубя детето си – къде съм сбъркал, лъгал ли съм някого, може би не е наказание, може би е знак… не знам. Нямам отговори на тези въпроси. Това, което казвам днес на дъщеря си за нейната сестра е, че винаги трябва да прави нещата двойно – да бъде двойно по-добра, двойно повече да се труди. Строг баща съм, но не прекалено”, разказвал е още водещият. Той вярва, че когато семейството се подкрепя, винаги има светлина по пътя.
Мари София и сестра ѝ се появяват на бял свят през 2008 г. но за беда, сърчицето на една от близначките не издържа и 6 месеца по-късно тя издъхва. Лекарите правят всичко по силите си, за да спасят бебето, което дълго време е в кувьоз, но напразно. Заради трагедията в личния си живот Ники подхваща редица благотворителни дейности с цел набиране на средства за закупуване на кувьози за болници в страната.
Ники Кънчев говори открито и за своите проблеми със здравето. Той неведнъж е признавал, че страда от диабет и е принуден спазва режим. „Не съм очаквал, но след поредица кофти неща, които ми се случиха в живота, ме сполетя и това. Не обръщах внимание. Случайно споделих пред един приятел, че често ме боли главата и той настоя да се изследвам. Резултатите показаха, че имам доста висока кръвна захар. Не бях ял нито шоколад, нито друго сладко вечерта, но кръвната ми захар беше 11,6. Е, после разбрах, че има и още по-нагоре – може да стигне 18, 20, 30 дори. Но все пак 11 си е доста високо и си е категоричен диабет”, споделял е водещият.  След като узнава за състоянието си, той веднага започва диета, благодарение на която сега успява да контролира болестта си. Спира и алкохола, но не за постоянно. Сега отново си позволява по няколко чаши за отпускане на напрежението.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече