Ultimate magazine theme for WordPress.

Дебора не погледна Георги в съда (СНИМКИ от делото)

0

- Advertisement -

18-годишната Дебора, нарязана с макетен нож, се срещна с нападателя си Георги Георгиев в Пловдивския районен съд. „Очаквам само справедливост“, каза единствено преди процеса момичето, съобщава „24 часа„.

Георги пристигна в залата под охрана и погледна бегло към нея, но тя не му отвърна със същото. Очите й съзнателно го избягваха. 

Дебора Михайлова каза, че иска само справедливост.
Дебора Михайлова каза, че иска само справедливост.

Още в началото съдия Десислава Порязова постанови, че процесът ще се гледа при закрити врати, за да не разгласяват подробности от интимния живот на двамата. Така от залата бяха изведени всички, които не са страни.

Делото беше изпратено в Пловдив от ВКС, тъй като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод.

Случаят гръмна през лятото, когато стана ясно, че момичето е било нарязано 21 пъти с макетен нож, за което са му направени 400 шева. Косата на Дебора беше обръсната, а носът й – счупен. Последваха протести в цяла България, като хиляди излизаха по площадите, за да подкрепят девойката, както и дружи жертви на домашно насилие. 

Дебора Михайлова пристигна в пловдивския съд, където се гледа делото срещу Георги Георгиев.
Дебора Михайлова пристигна в пловдивския съд, където се гледа делото срещу Георги Георгиев.

Интервю с Диана Ковачева – Омбудсман на Република България

Към наказателна отговорност за случилото се е привлечен 26-годишният Георги Георгиев. Повдигнати са му три обвинения – за закана за убийство, за принуда и за двустепенна средна телесна повреда. Според прокуратурата на 26 юни м.г. с особена жестокост – чрез юмрук в главата и нанасяне на 18 прорезни рани с нож, е причинил на момичето черепно-мозъчна травма, изразяваща се в събиране на кръв, мозъчен оток и контузия, довела до обезобразяване и временна опасност за живота. В същия ден той обръснал половината глава на Дебора Михайлова с машинка, като използвал сила. А в периода от април до 25 юни 2023 г. й се заканил с убийство.

Първоначално Георгиев беше пуснат от ареста, което предизвика обществен гняв. Впоследствие магистратите промениха мярката му за неотклонение и той беше задържан отново.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече