Ultimate magazine theme for WordPress.

Aлександра Гърдева от „Ергенът” дрогира клиенти с опиати

0

- Advertisement -

Психоложката провежда опасни шамански ритуали

Александра Гърдева, която нашумя с участието си в първия сезон на шоуто „Ергенът”, е подхванала доходоносен, но съмнителен бизнес. Психоложката е започнала да провежда с клиентите си шаманската практика Аяуаск, по време на която се приемат халюциногенни опиати, пише Уикенд.

Аяуаскът представлява шамански ритуал, чиито корени идват от Южна Америка. Напоследък обаче извършването на древната церемония е започналo да се превръща в мода и печеливш бизнес. Набира скорост и у нас. По време на изпълнението се приема специална отвара, наричана със същото име. Две от основните съставки на напитката са силно халюциногенни и действат директно върху нервната система на човека. Променят се възприятията, усещанията, появяват се силни халюцинации. Ефектът от изпиването на психотропната течност продължава няколко часа. Наблюдават се странични реакции като гадане и повръщане, но според водещите на подобни сеанси те са необходими, за да се пречистят душата и тялото. При някои се появява силно чувство на еуфория, но при други – тревожност, страх и паника. За съжаление отварата, представяна като билкова, изобщо не е безобидна и може да доведе до повишаване на кръвното налягане, инфаркт и други животозастрашаващи състояния. Има регистрирани смъртни случаи, в това число и на 19-годишен младеж от Колумбия.

Родните псведо гурута вече са яхнали вълната и практикуват церемонията и в България. Ето какво споделя опарила се от психоложката Гърдева: „Александра вкара в страшни филми моя приятелка, която ходи на консултации при нея. Беше ѝ предлагала билки с ефект на опиат, които се дават при шаманските ритуали, но могат да предизвикат сърдечен арест. Моята приятелка има проблеми със сърцето. Добре, че не се е съгласила. Отделно беше ходила на някаква откачена церемония, която Александра промотира като групова терапия. Под ритмите на шамански песни крещели, плюели, повръщали – уж да изхвърлели някакви бесове и травми от тялото си. Александра се изживявала като представител на богинята майка на земята. Моята приятелка каза, че ѝ е останала травма след този ритуал. Сънувала е кошмари дни наред!”

Специалистите са категорични, че напитката, която се пие по време на церемонията, е много вредна. Безразсъдно е да се консумира особено от хора с проблеми.  „Вредна е не само за сърцето, а и заради пристрастяващия ефект. Не всеки пие аяуаск еднократно, някои се привързват и не искат да спират. Този безпаметен транс от няколко часа никому не е нужен. Александра е открила нещо ново и е зашеметена… нека си го рекламира! 8-9 пъти била пила аяуаска! Ами, да е жива и здрава! В Южна Америка се използва за опиат от индианците, всякакви амазонски племена в Бразилия, също и в Перу, Еквадор и Боливия. Точно шаманите се занимават с това. Явно за Сашка е супер екзотично и трябва да си го рекламира на някакви семинари и да се прави на интересна, само защото в България почти никой не е чувал за аяуаска и аудиторията ще вика „уау”! За пореден път се убеждавам, че у нас спешно трябва да се въведе закон за психичното здраве, който да регулира психотерапевтичната професия по възможно най-безкомпромисния начин. Защото Сашка е всичко друго, но не и психолог!”, коментират с възмущение запознати.

Гърдева спечели само позитиви с участието си в „Ергенът”, но след края на шоуто много хора започнаха да негодуват срещу нея. Зрителите подозират, че по време на излъчването на предаването монтажът я е представил в положителна светлина. Неотдавна тя участва в друг риалити формат, наподобяващ „Биг Брадър”, който се излъчва само онлайн – „Къщата на инфлуенсърите”. Там се показа като доста нестабилна личност със склонност към скандали и истерии.  „Странно как такъв човек се представя като психолог и се опитва да лекува травмите на другите! Тя самата трябва да работи въру поведението и реакциите си!”, недоволстват зрители.

Що се отнася до личния живот – след като не ѝ се получи с Виктор Стоянов, Александра все още е сама и не е открила подходящ мъж за себе си. Преди време я свързваха с 18-годишния Живко Стаматов, по-малкия брат на фолк певицата Лидия, но уж двамата били само приятели. Брюнетката от „Ергенът”  е прехвърлила 30-те и казва, че предпочита по-зрели партньори. Засега е наблегнала на бизнеса си – както изглежда, има доста будали, които ѝ се връзват и ходят на „групова терапия” при нея.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече