Ultimate magazine theme for WordPress.

Богдана Карадочева съсипана след смъртта на брат си

0

- Advertisement -

Вече цяла седмица Богдана Карадочева не спира да плаче. Естрадната икона е съсипана след смъртта на брат си Бойчо, който си отиде на 72-годишна възраст миналия четвъртък. Софиянецът, който бе сред най-запалените привърженици на славния футболен клуб „Левски” и член на Управителния съвет на тима в периода 1999-2001 г., угасна в дома си, изтормозен от тежък диабет.

Бойчо бил диагностициран с болестта още преди 30 години. Взимал редовно лекарства, но въпреки това дългите години с коварната захарна болест разрушили организма му. Мъжът никога не се е женил, въпреки че в годините на соца бе един от големите плейбои на София и беше истински магнит за дамите от елита.

Погребението на Бойчо Карадочев е било в неделя на Централните софийски гробища в тесен семеен кръг. Макар и сломена от скръб, Богдана се държала геройски и запазила самообладание по време на траурната церемония. Дни наред след това обаче тя още не може да намери утеха и не излиза от дома си.

„Много ми е мъчно. За мен Бойчо винаги ще си остане по-малкото ми братче. Светла му памет! Дано да е на по-добро място”, изплака през сълзи Богдана Карадочева. Тя е кака на Бойчо, тъй като той бе с две години по-малък от нея.

Близки до семейство Карадочеви разказват за голямата привързаност на Богдана към по-малкото си братче. Останали рано без мъжка родителска опора, двамата израснали много сплотени и задружни. Помагали на майка си, която ги отгледала и изучила сама. Бойчо нямал силен афинитет към музиката като именитата си сестра, въпреки че всички от родата им се славели като големи меломани.

След 10 ноември братът и сестрата получиха по реституция доста имоти. Първоначално Бойчо отворил кафене на столичната улица „Узунджовска“, но след това го затворил. След това пък открил ателие за кожарски услуги в столичния квартал „Лозенец”, което години наред се радвало на солидна клиентела, пише „Уикенд“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече