Ultimate magazine theme for WordPress.

Гадже милионер позлати хубавата Бесте Сабри

0

- Advertisement -

Новата водеща на „Тази събота и неделя“ живее на семейни начала с млад и богат бизнесмен

За новата водеща на „Тази събота и неделя“ Бесте Сабри не се знае много. Красавицата започна работа в Би Ти Ви преди 3 години и кариерата й върви стремглаво нагоре. Младата туркиня е родена в Шумен, където завършва езиковата гимназия „Никола Вапцаров“. Учи журналистика в Шотландия, а после завършва и магистратура със специалност „Международни отношения“ в Абърдийнския университет. Името й в превод от турски означава „музикална композиция”, а ако се добави наставка, става „сътворявам”, „творя”.

След като завършва, Бесте се връща в България и родния Шумен, където започва да трупа опит като редактор в екип ,,Новини“ в БНР Шумен. Придобива опит в писането на статии в регионалния вестник на Абърдийн „Ивнинг Експрес“. Започва да се занимава с телевизионно репортерство през 2017 г., по време на стажа си в Нова телевизия. Присъединява се към екипа на Би Ти Ви през декември 2020 г. и за кратко време става любимка на шефовете. Бесте е искала да стане адвокат, но в последните години в училище решила да прави кариера на журналист.
За професионалното и задълбочено разработване на темата за Ковид-19 пандемията във всичките ѝ социални аспекти – медицински, образователен и човешки – Сабри получава високата оценка на колегите си и високото признание „Репортер на годината за 2021“. Това се случва само 6 месеца след като отива в телевизията. „Не съм очаквала, че толкова бързо ще получа признание за работата си. За мен беше изненада, но хубава. Това е голямо признание от колегите. Може би най-добрата и ценна награда, колкото и клиширано да звучи. Защото е дадена от хората, които знаят какво е работа на терен”, сподели тогава младата амбиция.
Бесте разкрива, че журналистиката я кара да се чувства жива, а това което я вдъхновява, са човешките истории. Иска да създава телевизионни репортажи, които променят съдби и помагат на обикновените хора. Сабри е носителка и на титлата „Мис телевизионен чар“. Отличието й бе връчено на церемонията „Мъж на годината“.
От тази есен 28-годишната репортерка и Митьо Маринов са водещи на сутрешния уикенд блок „Тази събота и неделя“. Сабри детронира Жени Марчева и Диана Любенова от предаването им и далеч не мисли да спира дотук.
„Бях категорична, че искам да съм журналист. А не да бъда обречена цял живот да работя нещо, което не ми харесва. Дори да е за много пари, няма да си струва, след като не съм щастлива”, убедена е младата красавица.
Следването в Шотландия й помага да създаде много контакти с хора от целия свят. Именно те й помагат и при намирането на събеседници за емблематичния й репортаж „Цената на майчинството”. Брюнетката твърди, че следването в чужбина я е научило да подбира прецизно източниците си, всяка дума проверява с 5-6, с 10 телефонни разговора. „Много лесно е да се подхлъзне човек, а след това отговорността е изключително голяма. Хората са достатъчно наплашени. Неприемливо е да поднесеш нещо невярно, което може да ги уплаши още повече”, категорична е репортерката.
От почти 2 години Бесте има сериозен приятел, който крие от медиите и социалните мрежи. Сабри и младият бизнесмен Борислав Борисов живеят заедно в неговия дом, но все още не мислят за сватба и деца. Амбициозната журналистка иска първо да направи още по-сериозна кариера в телевизията, а след няколко години може и да се отдаде на изграждането на семейство. Красавицата от Шумен и бизнесменът обитават луксозен апартамент в София и често пътуват до екзотични острови и дестинации по света. Откакто са двойка, Борислав е позлатил любимата си и не пести средства, за да я прави щастлива.
Само на 28 години, Бесте има стандарт на живот, по-висок от този на всичките й колеги в телевизията. Тя управлява лъскав бял „Мерцедес” за около 150 000 лева, който й е подарък от мъжа до нея. Красавицата избягва да парадира с материалното си положение, но то е видимо за всичките й приятели, както и за колегите й от Би Ти Ви. Туркинята не разчита на месечната си заплата от телевизията, която е около 4000 лева, защото мъжът до нея има достатъчно финансови възможности. „Уикенд” научи, че той се занимава с бизнес с вендинг машини. Борислав е на възрастта на любимата си и е мъж мечта – млад, богат и красив. Именно това буди завист в колежките на туркинята. Важно е да се уточни, че тя не дължи кариерата си на Борислав, с когото се залюбва след като вече работи в Би Ти Ви. Колежки на Бесте издават, че тя е много амбициозна, упорита и работлива, като много често оставала в редакцията и след края на работния й ден. Младата красавица не дължи успеха си на някой любовник, а на старанието си и на това, че е симпатична на шефовете си. Тя бе лансирана и назначена за водеща на новините от Антон Хекимян, който бе директор в Би Ти Ви, преди да се хвърли в битката за кмет на София като кандидат на ГЕРБ. Благодарение на него Бесте получи шанс да се изстреля на върха в телевизионната йерархия.
Смяната на Диана Любенова и Жени Марчева със Сабри бе странна и неочаквана нито за зрителите, нито за колегите й. Заради прогонването на двете журналистки Бесте станала трън в очите на повечето си колеги, които никак не й симпатизирали и открито й се дразнели.
Преди дни младата журналистка навърши 28 години, а любимият й мъж бе неотлъчно до нея.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече