Ultimate magazine theme for WordPress.

Голям мъж се изкара! Филип Буков не го е страх от запаса

0

- Advertisement -

Филип Буков не се страхува от повиквателни заповеди от военните! През последните дни в социалните мрежи се разпространява повиквателен документ и предизвика смут сред потребителите. От Министерство на отбраната уточниха, че това няма връзка с военния конфликт в Украйна, пише България Днес. Налага се заради актуализацията на базата данни (подмяна на запасни и техника-запас) съгласно изискванията на Закона за резерва на въоръжените сили. Твърдението, че се изпращат повиквателни за обявена мобилизация, е невярно.

„Подобна призовка не ме е притеснила, защото това обичайна процедура за отиващите в запас. Лично аз съм много „за“ казармата и военното обучение. В такива времена живеем, че нищо не се знае и утре ако и у нас стане война, някой трябва да опази държавата ни“, заяви Буков. И добави: ”Аз не съм бил в казарма и ако ми дадат оръжие, най-много да се самозастрелям, а това не е правилно за мъж на моята възраст, така че с удоволствие бих преминал военно обучение“.

Коренно противоположно е мнението на фолкпевеца Борис Дали, който се изказа твърдо против казармата. ”Вместо казармата ходих в университет и не съжалявам. Относно бележките, които изпращат, смятам, че трябва да си ги изпращат на домашните адреси и да не подготвят народа за участие във войни. Уж сме развита цивилизация, има изкуствен интелект, а хората пращат военни призовки и се избиват помежду си“, възмути се фолкизпълнителят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече