Ultimate magazine theme for WordPress.

Александър от „С река на сърцето“ бил гражданин фантом

0

- Advertisement -

Интересна подробност от биографията на актьора Александър Димов е, че в продължение на няколко години живеел като гражданин фантом заради идиотска административна грешка. Той узнал, че е бил извън закона съвсем случайно. Преди време си докарал кола от Германия и тръгнал да обикаля по институциите, за да я регистрира. В столичния КАТ открили, лицето Александър Димов не съществува, пише Уикенд.

„Жената на гишето силно се препоти, започна да цъка, викна друга жена, двете започнаха да цъкат… Раззвъняха се на разни телефони и ми поискаха и други документи. Дадох и шофьорската книжка. Връщат ми я и едната ми вика: „Не можем да регистрираме колата, защото вие не съществувате. Административно не съществувате“. Питам я кога съм изчезнал, а тя не знае. Прати ме в Министерството на вътрешните работи“, разправял е за патилата си Борис от „С река на сърцето”.

В МВР му отвърнали, че не е български гражданин и го насочили към Министерството на правосъдието. „Там пък ме обявиха за гражданин на държава, която вече не съществува – на СССР. Попаднах в един параграф 22, от който нямаше излизане дълго време. Наистина беше някакъв тотален абсурд”, разказвал е Димов.

Случаят му стигнал чак до президенството. Тогава шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев изпратил писмо, в което упоменал, че Александър Димов е важен за българската култура. Проблемът в крайна сметка бил решен след бърза намеса на администрацията на президента Росен Плевнелиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече