Ultimate magazine theme for WordPress.

Дъно! Виктор Калев омръзна до втръсване с „Грамофонът”

0

- Advertisement -

Виктор Калев вече повече от 6 години си изкарва хляба, като пее стари песни на нов глас. Откакто напусна „Шоуто на Слави”, актьорът играе една-единствена роля – на самия себе си. Той няма друго представление, освен биографичното „Грамофонът”, чиято премиера беше през вече далечната 2016 г. И като че ли не усеща, че въпросният „грамофон” вече е изтъркан от въртене.

Не е ясно дали Виктор Калев го мързи да работи, или просто никой не го иска за друго, освен за представителни функции на съдия в предавания за имитатори като „Звездите в нас”, в което участва в момента. Преди да блесне в новото шоу на Нова тв, актьорът от време на време се изявяваше и в „Като две капки вода” и това в последните години са единствените му ангажименти извън авторския му спектакъл „Грамофонът”. Няма как да бъде оспорено, че звездата, изгряла в „Каналето” и блестяла най-ярко при Слави Трифонов, върти една и съща плоча на своя „грамофон” от 2016 г. насам. Представлението, чийто текст е писан от приятелката на актьора Ваня Щерева, е биография на Калев, разказана чрез любимите му песни, които той изпълнява, имитирайки оригиналите.

Връх в програмата в първата част на спектакъла са „коронните” му образи на Лили Иванова, Росица Кирилова, „Трик” и т.н. Втората част е съставена от стари скечове, играни в „Каналето” и „Шоуто на Слави”. Ако се вземе предвид, че някои от тях са от края на 90-те, излиза, че старата песен се върти от актьора дори не от шест, а от повече от 20 години.

Защо Виктор Калев не влиза в други проекти? На този въпрос актьорът до момента не е отговорил, но той би могъл на има няколко възможни обяснения. Най-близо до логиката е, че звездата предпочита да не се напряга с излишна работа. С „Грамофонът”, макар и остарял, Виктор все още събира достатъчно публика, за да се издържа. Като добави и хонорарите от предаванията на Маги Халваджиян, с които от време на време се ангажира, съумява да напълни джоба си без излишно напрежение. Твърди се, че годините при Слави Трифонов са били изключително трудни за актьора заради сприхавия характер на шефа му и претоварването с работа в преследване на рейтинг. Сега я карал лежерно и му било далеч по-добре.

В същото време обаче се говори, че няма и кой знае колко режисьори, които искат да работят с Калев. В зората на кариерата си той се отличава с талант, но след влизането в „Каналето”, а после – и при Слави, напълно се е отделил от сериозната актьорска работа за сметка на телевизионните скечове. Това вероятно е единственият актьор в България, който от десетилетия не е имал нито една роля в сериозен проект. Дори колегата му Димитър Рачков, известен основно с телевизионните си изяви, има достатъчно роли в киното, за да може с чиста съвест да се нарече артист.

Той напоследък е обърнал гръб на театралните спектакли, но участва във филмите на Виктор Божинов „Възвишение” и „Голата истина за група Жигули”, както и в сериала на Нова тв „Полицаите от края на града”. При Калев не е така. Вече почти никой не помни, че той е играл на сцена, още по-малко се навиват да го търсят за нови роли. Ако човек се вгледа внимателно, вероятно ще стигне до извода, че дори в „Звездите в нас” актьорът не е най-добрият имитатор, нищо, че е в журито. Ако например се изправи в състезание с водещия Ненчо Балабанов, най-вероятно ще изгуби, пише „Уикенд“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече