Ultimate magazine theme for WordPress.

Бойко Кръстанов се скъсва от работа и пътешествия

0

- Advertisement -

С много къса коса и брада на фона на спиращи дъха природна красота в Перу – така позира Бойко Кръстанов за няколкото невероятни кадъра, които сподели в инстаграм. В последните години актьорът, който играе Гомес в сериала „Съни бийч”, редува работата с пътешествията. Той вече е посетил Колумбия, Куба, Камбоджа, Виетнам. В Европа също доста е пътувал, освен че живя година и няколко месеца в Дъблин, заради роля в ирландския сериал „Ред Рок”. По стечение на обстоятелствата Бойко, който на 21 декември ще празнува 35-тия си рожден ден, се отправи към Перу дни след сватбата на колежката си Виттория Николова, с която имаха дългогодишна връзка и даже си партнираха в сериала „Съни бийч”, пише „Уикенд“.

За раздялата на актьорите за първи път се заговори през пролетта на 2020г. Виттория се омъжи в началото на юли за музиканта Божидар Василев, а Бойко Кръстанов изглежда се е съсредоточил върху професията си, като в последно време жъне значителни успехи. Актьорът не можеше да се оплаче от липса на работа даже и в пандемията. След отварянето на театрите, макар че се играеше пред по-малко публика, Бойко не е слизал от сцената. Актьорът, който стана известен в последната си година в НАТФИЗ с ролята на Дани Касабов в сериала „Стъклен дом”, цяло лято играеше в спектакъла „Отчаяни съпрузи”. В него Бойко си партнира с Явор Бахаров – също добил популярност още като студент със сериала на БиТи Ви, и с Даниел Пенев, с когото пък се срещат и на снимачната площадка на другата поредица на медията „Съни бийч”. Бойко държи вниманието на публиката и с моноспектакъла си „Всички страхотни неща” с режисьор Владо Пенев. След кратката ваканция, в която Кръстанов явно се е отправил към Перу, почитателите пак ще могат да го гледат в двата спектакъла, както и в представленията на Малък градски театър „Зад канала” – „Шекспирин по време на пандемия” на Теди Москов и „Празникът” на Явор Гърдев.

Кръстанов е доволен, че достигнал до момента, в който може да избира в какви проекти да участва. Когато си млад, всичко ти е интересно, споделял е той, а сега, когато е по-независим финансово до някаква степен и е добил опит в професията, си позволява да подбира ролите си. Това за него е вид успех. Той е споделял, че не се усеща като човек, достигнал кой знае какви висини в професията, но пък оценява постигнатото. „Добре се чувствам около името си след ангажимент, за който съм положил много усилия. Срещата, пътят, който съм минал в един смислен процес, как се е променило мисленето ми след него – тогава се усещам добре. Като в представлението „Празникът” на Явор Гърдев. Като в „Пияните” – пак той е режисьор. Като в постановката „Петел”, която много харесвам”, казвал е актьорът.

Той е много доволен и от успеха на моноспектакъла си „Всички страхотни неща”, в който героят му намира радост в простите неща от живота. Този моноспектакъл запълнил представите му, споделял е Бойко, за неща, за които преди не се замислял. Като например за депресията. За щастие Бойко Кръстанов не е изпадал чак в толкова крайни състояния, но като повечето хора също е минавал през трудни периоди. „Моментите, в които съм бил най-лабилен са свързани с личния ми живот. Със загуба на близки хора. С любови и раздели, такива неща”, споделял е актьорът, разбира се, без конкретика.

Той така и не е коментирал разлъката си с Виттория. По принцип избягва да говори за личния си живот. И все пак миналата година Бойко сподели при своя медийна изява: „Всеки е различен според човека отсреща. Така можеш да осъзнаеш кой ти е близък – когато пред него най-малко мислиш за себе си и как ще изглеждаш в ситуацията. Този човек за мен беше Виттория. С нея се чувствах най-себе си. Не се цензурарих и бях най-добре с версията, която представям на другия човек за мен. Приятелите ми са друго. С приятелите си понякога държа гарда, другото е по-интимно. С приятелите повече мислиш за себе си и как изглеждаш в ситуацията”.

Бойко Кръстанов е доста самокритичен, което признавал е, в някои ситуации му пречи. Например, когато трябва да действа по-егоистично в професията, директно да се заяви, да каже какво иска. Освен това е от хората, които много се самонаблюдават и някак не могат да омаловажат външната оценка. А в работата, специално за актьорската игра, вреди да мислиш не само за това какво трябва да правиш, а и как изглежда отстрани. Трудно е да преодолее навика да се опитва да се наблюдава отстрани, особено ако отсреща има силен авторитет. Бойко смята, че за да се озапти тази вътрешна борба е нужно време, натрупване на повече книги, филми, представления, изложби. Това е и сред причините да се стреми да пътува повече, да опознава света. Актьорът, който се интересува и от история, вярва, че това обогатяване е важно за професията.

„Колкото и да четеш за нещо, то си остава теория, ако не е минало през теб. Богатият житейски опит е основен. Затова гледам да пътувам, да правя някакви неща за първи път. Да предизвиквам срещи с неочакваното”, споделял е Бойко. По-често той пътува в малка компания, но се е отправял на пътешествия и с голяма група. Пътувал е и сам – в Португалия и Испания. Тъкмо в Испания, по-точно в Барселона, той посрещна новата 2022 г. Що се отнася до личния му живот, Бойко не поддава на любопитството при медийните си изяви. Както каза веднъж с усмивка в интервю за предаването „Преди обед” през декември, миналата година: „Личният ми живот не случайно се нарича личен”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече