Ultimate magazine theme for WordPress.

Ники Кънчев помогнал на Орлин Палов да излезе от блатото! (Тв водещият му подал ръка в най-трудния момент)

0

- Advertisement -

Днес Орлин Павлов е един от най-успешните родни изпълнители и актьори. Участва в редица филми, като се оказа истински нешлифован диамант в киното. Но животът му невинаги е бил цветя и рози.

Сред най-трудните предизвикателства било да се изправи срещу негодуванието на десетки хора през 2005 г., когато с група „Каффе” спечелиха първия конкурс за българска песен на „Евровизия”. Тогава вместо овации, Орлин и колегите му получиха обвинения, че победата им е купена. „Направо ни смазаха”, признавал е певецът, който бе вокал на групата.

Скандалът достигна непредвидени висоти – песента им бил крадена, купили си гласовете, за да спечелят и да представят България на „Евровизия”. Погна ги не кой да е, а Слави Трифонов, който участваше в надпреварата за песен с дуета си със Софи Маринова „Единствени”.

Когато дойде ред да изпълнят парчето, двамата излязоха на сцената на зала 1 на НДК и Трифонов обяви, че се оттеглят от конкурса, защото гласуването е манипулирано, пише „Уикенд“. Половината публика напуска с тях. „Повечето излизаха от зала 1 на НДК, сочеха ми средни пръсти и ме псуваха на майка, а майка ми беше в публиката…”, връщал се е назад Орлин, отбелязвайки, че все пак тази въпросна част от публиката не била тази на „Каффе”.

И все пак бурята не отшумява дълго време. Когато Орлин и колегите му се върнали от „Евровизия”, никой не ги посрещнал на летището. Общественото мнение, а и това сред музикантите, пък било унищожително. Най-много негативи отнесъл Орлин, може би, защото като вокал на групата, бил по-разпознаваемо лице.

„Имаше супер отчуждение от всички колеги. Никой не искаше да работи с мен”, казвал е певецът. Останалите от „Каффе” можели да свирят, а той нямал никакви музикални ангажименти. Не можел да пее никъде. Стигнало се дотам, че и децата знаели за скандала. След „Евровизия”, Орлин и колегите му отишли да пеят в столично училище и децата ги освирквали.

Сред най-неловките случки, свързани със скандала, е от тоалетната на мол. Младият изпълнител тъкмо си вършел работата в писоар, когато изневиделица го приближил мъж и с грубоват глас го попитал: „Абе, ей! Ти защо прецака Слави Трифонов?”. А тогава, обяснявал е Орлин, условията за конкурса позволявали да пускаш колкото искаш смс-и и да звъниш в подкрепа на фаворита си. Орлин пуснал над 200 смс-а за песента на „Каффе”, колегите му от групата направили същото. Певецът просто много искал да представи България на конкурса. Успял, само че цената, която платил, била доста висока. Имала и финансово изражение.

„Две години нямах работа, беше страшно тежко”, признавал е Орлин. Не си платил сметката за телефона три месеца. Заради промененото отношение на колеги и липсата на участия, певецът нямал и никакви финансови постъпления. Ръка му подал тв водещият Ники Кънчев, който е и сред известните гласове на „Дарик” радио. Предложил на Орлин да стане глас на радиото и да записва реклами, за да може да изкара някакви пари.

Орлин успява да се съвземе и да си стъпи на краката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече