Ultimate magazine theme for WordPress.

Срина се! Алцхаймер праща Боян Радев в елитен хоспис

0

- Advertisement -

Двукратният олимпийски шампион и колекционер на изобразително изкуство Боян Радев най-вероятно ще бъде настанен в елитен столичен хоспис. Решението е взето от неговите деца, които са силно притеснени за здравословното му състояние, пише „Уикенд”.

Боян, който на 25 февруари ще закръгли достолепните 80 години, от няколко месеца не излиза от дома си. Старите му болежки в краката са се изострили и той е почти прикован на легло. По-голямата беля е, че славният борец е поразен от Алцхаймер. Болестта е все още в ранен стадий, но прогресира с притеснителни темпове. Имало моменти, в които легендата дори не разпознава свои приятели и някои епизоди от делниците му се губят. Вече не го радва дори солидната му колекция от картини. Проблемът е, че въпреки че алкохолът е категорично забранен в такова състояние, бореца настоявал всеки ден да си пийва.

„Синът му, малкия Боян, е много притеснен. Назначил е и жена, която да помага на баща му, но тя трудно се справя. Решението е да се наеме хоспис, където да го обгрижват пълноценно”, казват приятели на шампиона.

Те вече са проучили къде могат да се полагат адекватни грижи. Най-вероятно още през март Боян Радев ще бъде настанен в един от най-елитните частни домове за стари хора в покрайнините на София. Таксите там са доста високи – над 2000 лева месечно, но грижите са на европейско ниво, а пациентите се настаняват в самостоятелни стаи.

Боян Радев се срина през зимата на 2020 г., когато внезапно почина съпругата му Мария. Жената, с която са заедно от половин век, издъхна от тромб в „Пирогов”, след като преди това получила тежък инсулт. Борецът трудно преживя загубата и се поболя от мъка. В рамките на година и половина той няколко пъти губеше равновесие и падаше. След това е отключил и алцхаймера, предполагат близките му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече