Ultimate magazine theme for WordPress.

Как да шофираме безопасно в зимно време (Полезни съвети за всеки водач)

0

- Advertisement -

Най-добрият съвет за шофиране в сняг и лед: Избягвайте да го правите, ако не се чувствате комфортно или в безопасност. Ако това не е възможно, винаги трябва да шофирате с едно наум.

Най-големите грешки, които можете да направите, са шофиране твърде бързо за условия и спиране или ускоряване твърде бързо. Ако се движите по-бързо, отколкото трябва в снега, дори зимните гуми няма да могат да сцепят с киша, мокри или заледени пътни настилки.

Шофьорите трябва да регулират скоростта и спирачния път в зависимост от условията на пътя.

Оставете допълнително пространство между вас и колата пред вас!

Карайте бавно – под ограничението на скоростта се очаква и е приемливо при лоши условия

Намалете скоростта, като свалите крака си от газта доста преди завой или спиране, вместо да спирате

Когато по пътищата има сняг и лед, оставането на снега ще ви осигури по-добро сцепление. Шофьорите трябва да внимават за заледени коловози, които се образуват от топенето на снега и след това повторно замръзване, тъй като те могат да затруднят управлението.

Също така не вярвате твърде много на вашата 4х4 система. Подобреното сцепление не подобрява управлението и спирането и със сигурност не може да се противопостави на законите на физиката, особено при високи скорости.

Шофиране в заледени условия и пързалки:

Ключът към шофирането в заледени условия е да се движите бавно и да спирате леко

Използвайте размразителя и чистачките за предното стъкло за по-добра видимост

Дайте достатъчно време за предупреждение на другите водачи при завиване, спиране или смяна на лентата

Спазвайте достатъчно разстояние между автомобилите; никога не знаеш кога ще удариш ледено място

Ако се хлъзнете, завъртете колелата в посоката на плъзгането

Топящият се лед все още е хлъзгав, така че карайте бавно, за да могат гумите ви да прокарат вода през каналите си за по-добро сцепление.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече