Ultimate magazine theme for WordPress.

3 от най-добрите тренировки за мъже в студено време!

0

- Advertisement -

Предстоящият спад на температурата през есента е добра новина за любителите на кожените якета, латето с тиквени подправки и страшните филми, но какво да кажем за тези, които обичат да тренират на открито? За съжаление, ще се сбогуваме с тези прекрасни вечерни джогове, плуване в басейн и плажни спортове, но има и други начини.

С тренировката през есента и не само се потите по-малко, но и тези дейности идват с множество доказани ползи за здравето, които няма да откриете през лятото.

Има три основни (и много познати) упражнения за студено време, но те не идват без подходяща подготовка под формата на загряване и облекло.

1. Традиционни сърдечно-съдови дейности

Бягане, джогинг или бърза разходка може да не звучат като нови идеи, но действието за повишаване на сърдечната честота при по-ниски температури всъщност е по-полезно, отколкото през летните месеци.

Проучванията показват, че студеното време принуждава тялото ви да работи по-усилено по време на тренировка, особено ако тренировката оказва натиск върху сърдечно-съдовата ви система. Сърцето работи извънредно, тъй като изпомпва кръв към цялото тяло, което в крайна сметка го поддържа в добра форма.

Студеното време също има способността да изгаря още повече калории, правейки нещо толкова просто като джогинг или дълга разходка още по-полезно.

Но е важно да си оставите поне 5 до 10 минути леки аеробни упражнения, за да загреете и да разхлабите мускулите си. Това е задължителна първа стъпка при фитнес за студено време, защото генерирате топлина чрез движение и не искате връзките, сухожилията или ставите ви да се чувстват схванати.

2. Спорт на открито

Очевидно повечето хора мислят за ски и сноуборд, когато става въпрос за спорт в студено време, но те не се възползват напълно от техния потенциал.

Тези дейности силно повишават сърдечно-съдовата дейност и изгарят огромно количество калории. Зарежете ски лифта и се изкачите по пистите! Малки решения като тези, за да се откажете от големи удобства, ще ви осигурят още повече упражнения, особено когато трябва да се движите през нещо като сняг – трудна, но много здравословна за сърцето дейност.

Други идеи на открито включват пързаляне с кънки, шейни, тръби за сняг и дори каяк на сняг, но винаги не забравяйте да започнете всяка дейност с гореспоменатите динамични упражнения, за да предотвратите нараняване.

3. Йога

Йога е добър вариант на открито, защото не само увеличава сърдечния ритъм и подобрява кръвообращението, но също така насърчава мобилността и помага за изграждане на сила. Фокусът върху дишането регулира телесната температура и може да се използва като инструмент за изграждане на топлина отвътре и физически затопляне на всеки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече