Ultimate magazine theme for WordPress.

Само за мъже: Колко вредно е да пием бира след тренировка?

0

- Advertisement -

Няма нищо по-хубаво от студена бира след тежък работен ден. Но няма ли тази мразовита напитка да се почувства още по-добре след гореща, изпотена тренировка или дълго и изтощително бягане?

Истинският въпрос е, трябва ли да пиете бира след тренировка?

Бирата е пълна с въглехидрати и тъй като изгаряме един тон въглехидрати по време на тежки тренировки, наслаждаването на бира след това може да помогне за попълването на тези източени запаси от важния макроелемент. Дори по-добре, комбинирайте въглехидратите с малко протеини и тялото ви ще бъде на път да възстанови мускулния гликоген, за да помогне за увеличаване на мускулния растеж, намаляване на разграждането на мускулите и просто като цяло ще улесни времето за възстановяване.

Повечето бири също така имат относително ниско съдържание на алкохол, така че те не са толкова дехидратиращи, колкото другите алкохолни напитки като течни алкохолни напитки или вино. Така че, ако ще „рехидратирате“ с алкохол след тренировка, бирата е един от най-добрите начини да го направите. Някои компании дори добавят електролити към своите напитки, за да повишат нивата на хидратация на пиячите, а някои бири всъщност се рекламират като „уелнес“ продукт за привличане на потребителя, който внимава за здравето.

Но дали бирата е най-добрият източник на тези въглехидрати и хидратация след тренировка, от които тялото ви се нуждае? Смятаме, че вече знаем отговора, но все пак нека се задълбочим.

Защо да НЕ пием бира след тренировка

Дори ако бирата, която сте избрали, е от сорта „уелнес“ (което, между другото, вероятно ще означава, че е с ниско съдържание на въглехидрати и следователно е по-малко полезно в този аспект), тя все още не е спортна напитка и със сигурност не е предназначена да ви рехидратира. Всъщност, колкото повече пиете, толкова по-дехидратирани ще станете, тъй като буквално ядосвате всичко поради диуретичния ефект на алкохола.

Тези негативни ефекти се усилват с по-тежки тренировки. След тежки упражнения тялото ни е изчерпано с хранителни вещества. Тази умора може да ни направи по-чувствителни към алкохола.

Какво е дъното на бирата след тренировка?

Пиенето на бира – една-единствена бира – след тренировка от време на време е добре, но определено не трябва да разчитате на нея за хидратация или други здравословни ползи.

Нека си признаем, алкохолът си е алкохол. Без значение колко ниско съдържание на въглехидрати е, алкохолът значително нарушава способността ни да се възстановяваме от упражнения.

Вместо това се придържайте към водата за усилията си за рехидратация след тренировка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече