Ultimate magazine theme for WordPress.

Краси Радков има батко си за свой баща! Емил цял живот му помагал

0

- Advertisement -

Емил Радков бил като баща за по-малкия си брат Краси. Татко им, който бил следовател в МВР, умира, докато актьорът е още ученик. Затова Краси има по-малко спомени с баща си.

Сред най-ярките е този как татко му давал пистолетче с капси и Краси много се кефел да стреля. Майката на момчетата била лекар. Отива си преди години. „Тя много ни е обичала. Много ни е подкрепяла”, казвал е актьорът.

Батко му Емил също му бил голяма опора, дори когато спечелил аспирантура в Колумбийския университет и заминал за САЩ. И от страната на неограничените възможности Емил помагал на по-малкия си брат, докато завърши НАТФИЗ и си „стъпи на краката”. Когато другите студенти едва свързвали двата края, малкият Радков получавал долари от Америка, които, разбира се, харчел разумно, пише „Уикенд“.

Емил поддържал брат си и в началото на кариерата му, когато се преместил в столицата. „В София квартирата ми беше 200 лева, а 140 лева – заплатата. Той ми е помагал за квартира, за всичко”, казвал е Краси Радков за брат си и е допълва, че той е „човекът, на който може да се довери най-много и който много обичам”.

Емил Радков е химик по образование, а тясната му специалност е „Луминофори за осветителни цели”. Баткото на Краси е работил в „Дженрал електрик” в Кливланд, Охайо, след като изкарал докторска специализация. По-късно получил работно предложение за Кайл, Тексас. Тази година излезе информация, че Емил, който има десетки патенти в САЩ, работи за фирма, свързана с най-богатия човек в света – Илон Мъск. Родственикът на актьора живее в Мидлан, щата Мичигън и до 2019 г. е оглавявал компанията „Vivid Gro”, в която се е занимавал с проектиране на LED технологии и иновативни проекти. Емил Радков е работил и по продукти за НАСА.

Заради ангажираността си, братята не се виждат често, но са в постоянен контакт и са все така близки. Краси гостувал на батко си в САЩ още през 1995 г., когато все още бил студент. Актьорът е разказвал, че отишъл с класа си от НАТФИЗ и решил да остане при брат си за 10 дни.

Уж се разбрали с кой самолет да пътува и докъде, но Краси по грешка кацнал в съседния щат. Обадил му се и казал: „Брат ми, аз съм в Ню Джърси, чакам те да дойдеш”. Нямало как, Краси имал само 100 долара. Трябвало да му занесе бутилка врачанска ракия, която майка му дала, но Краси я изпил със състудентите си. С изключение на това и изгубването в друг щат, братята изкарали чудна ваканция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече