Ultimate magazine theme for WordPress.

3 баби отгледали поп певеца Део! (Всяка от водила интересен живот)

0

- Advertisement -

Деян Славчев-Део, който води „Спорт Тото“ по БНТ, е горд внук на три баби, син на двама бащи. И има 7 братя и сестри. Биологичният му баща Геодар и майка му Бойка се разделили, когато Део бил на 1 годинка. По-нататък Бойка се събрала със Сергей, който Део галено нарича Серьожата и винаги е казвал, че е вторият му баща.

Баба Данка – майката на майка му Бойка, която е на 91 години, е изнасяла лекции по партийни въпроси пред муджахидините в Афганистан. Део като малък си записал на видеокасетка музикални клипове. После разбрал, че тъкмо на тази касета са били записите на лекциите на баба му Данка пред муджахидините в Афганистан.

Като дете го водели на „Витошка“ в неин офис. Минавали през няколко врати, докато стигнат до кабинета й. „Даваха ми по-специална бяла бозичка, която не ми харесваше толкова много. Повече обичам тази стандартната. Баба ми казваше: „Това е бозата на Тодор Живков“, разказвал е Део.

След като се пенсионирала, баба му Данка се посветила на малко стопанство в свищовското село Горна Студена. Део като дете често й гостувал и й помагал във всичко – и в грижите за градината, и в тези за животните.

На младини, когато дъщеря й Бойка – майката на Део, била още малка, прекарали известно време в СССР. Там Данка пишела партиен докторат, а дъщеря й Бойка усвоявала руския език в интернат, пише „Минаха години“.

Другата баба на Део е баба Даша. Майката на баща му Геодар е математичка, днес е на 94. Нейният баща Александър Брижицкий, когото наследниците наричат деди Папа, и съпругата му баба Катя били белогвардейски бежанци след Октомврийската революция. „Деди Папа е един от основателите на първата руска гимназия у нас – 133-а, и затова ме пратиха да уча там“, разказва Део.

Третата баба е баба Лусия – майката на втория му баща. Баба Люси, както Део я е наричал, била оперна певица в Русия. Сестрата на Део – Марина, е наследила музикалния й талант и днес се изявява като джаз певица.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече