Ultimate magazine theme for WordPress.

ШОКИРАЩО: Уентуърт Милър от Prison Break е аутист

0

- Advertisement -

На този свят няма човек, който може да избегне тежките удари на живота, често изправящи хората пред трудни изпитания. Естествено, в това число попадат и звездите, които подобно на всички останали, имат своите проблеми и мъчителни лични битки, независимо от своя висок социален статус и неизчерпаеми средства. Истината е, че всеки ден от различни краища на света идват редица неприятни доказателства, свидетелстващи за правотата на това твърдение, а последното дойде съвсем наскоро, предоставено от Уентуърт Милър, който разкри, че е страда от аутизъм.

Преди два дни 49-годишният актьор от сериала „Бягство от затвора“, който отдавна страни от медийното пространство и умело избягва светлините на прожекторите, изненада своите почитатели с откровението си. Макар преди известно време той да изтри всички свои публикации в личния си Инстаграм профил, в понеделник холивудската знаменитост реши да сподели пост, даващ повече информация за неговото състояние, което в продължение на почти една година е криел от всички.

От думите му се разбира, че диагнозата е била „шок, но не и изненада“ за него, тъй като преди лекарите да му я поставят, той вече е подозирал какво ще му кажат.

„Подобно на всички, карантината отне някои неща от мен, но в тихата изолация открих неочаквани подаръци… Тази есен се навършва една година, откакто получих неформалната си диагноза аутизъм, предшествана от самодиагностициране, последвано от официалната диагноза. Това бе дълъг процес, понеже аз съм мъж на средна възраст, а не 5-годишно момче“, обясни той.

Милър призна, че макар и сам да се е досещал за ситуацията, все още не знае много за нея и тепърва му предстои да научи повече, понеже в момента „целият му мироглед и разбирания търпят промени и еволюират“, както сам написа. Той сподели, че преразглежда придобития опит през почти петте десетилетия, които е прекарал на тази земя, през нов и непознат за него обектив.

„Това ще отнеме време“, катогоричен е екранният Майкъл Скофийлд.

Въпреки това номинираният за „Златен глобус“ артист подчертава, че аутизмът не е от основно значение за това какъв човек е той, понеже нито определя личността му, нито променя всичко, което е постигнал в живота си.

Уентуърт уточнява, че с изявлението си, адресирано до потребителите на социалната мрежа, последвали акаунта му, цели просто да осведоми за начинът, по който се чувства. Той също така пояснява, че не иска заради популярността си да се превърне в силен, но зле информиран глас по темата, който да бъде разпространен по всички медии.

„Искам само да вдигна ръка, за да кажа: „Тук съм. И винаги съм бил, дори без да го съзнавам“, допълва той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече