Ultimate magazine theme for WordPress.

Наивник! Папи Ханс заряза шефски пост заради музиката!

0

- Advertisement -

Константин Трендафилов, по-известен с артистичния си псевдоним Папи Ханс, се разделил с директорски пост в рекламната агенция, в която работел 9 години, заради музикалната си кариера. Това сподели самият той във влога на Йонислав Йотов – Тото, познат с хитовия си проект „Скандау”, който създадоха с Лъчезар Евтимов – Лъчо, пише „Уикенд”.

В дълъг разговор, в който сподели вижданията си за живота, музиката и артиста, писателят-певец направи редица признания. Сред тях е и това, че на два пъти се е отказал от висше образование. А до скоро визитката му в медии започваше с това, че е учил английска филология и журналистика в Софийския университет „Климент Охридски”.

„Не завърших нито едно от двете. Стигнах до третата година и на двете. Защото за мен, наистина нищо не е на всяка цена и защото за жалост, а сега да кажа и истинският отговор, защото съм много зле с ученето. В смисъл, няма какво да те лъжа, аз съм много слаб ученик, винаги съм бил много слаб ученик”, призна Константин Трендафилов.

Той мечтаел да твори музика още от малък. И това винаги е била най-голямата му страст. Свирел на цигулка, пеел, но в един момент загърбил тази мечта, и се насочил към рекламата, а после към литературата. Не е случайност, тъй като родителите му са утвърдени имена в литературния свят. Баща му – проф. Владимир Трендафилов, който почина в началото на май, 2019 г., е известен литературен критик, преводач и преподавател в Катедрата по англицистика и американистика в Софийския университет „Климент Охридски”. Майката на Константин – Кристин Димитрова, е преподавател по английски език и най-превежданата българска поетеса.

Докато учел висше образование, Константин Трендафилов стартира работа в рекламния бизнес. В един момент той започва да пуска стиховете си в интернет и бързо става доста популярен. През 2016 г. издава първата си стихосбирка „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?”, която е истински хит. По-късно започва работа в рекламна агенция, в която става и творчески директор. Това е същата фирма, която по-късно напуска, заради музикалната си кариера. Междувременно, Константин издава романа „Затворисърце”, с който също жъне доста успехи. Вече като един от популярните млади поети и писатели Константин участва в „Черешката на тортата” през лятото на 2017 г. Там се запознава с певицата Дарина Йотова-Дара и още пред камерите помежду им прехвръкват искри. След предаването двамата започват връзка, която не продължи дълго, но пък и днес са близки приятели. Дара запознава Константин с Искрен Тончев-Искрата и веднага си допадат като творчески тандем. Започват да работят заедно, като първо правят песен, която Папи Ханс определя като „боза” – „забавно тъжен регетон с мега тъп и клиширан текст на тема защо ми се обаждаш, аз вече приключих с теб”.

Идеята за музиката на „Кекс” се появила покрай разговор на Папи Ханс и Искрата за музиката на дуета Павел и Венци Венц. Творческият тандем последвал вдъхновението на шега и скоро били готови и с музиката – диско звучене, и с текста. Константин решил, че темата на песента задължително трябва да е, че лирическият герой вчера е правил секс. Това е и първото демо на парчето. После Искрата дал идея да заменят думата с „кекс”. Любопитна подробност е, че когато работили по песента, не смятали да я пускат, просто се забавлявали. Решили се да я представят малко по-късно. Хитовото звучене и хумористичният заряд на „Кекс”, както и нестандартният, забавен клип, в който Папи Ханс прави впечатление и с актьорския си талант, вероятно са ключови за това парчето да предизвика огромно внимание моментално след премиерата си в края на 2017 г. И това ако не е блестящ старт на музикална кариера…

Като че Папи Ханс се е подготвял за това, защото година по-рано започнал да ходи на уроци при вокален педагог: „Сякаш съм го усещал”. Тогава решил да поднови  заниманията, тъй като пеел като малък, а после загърбил музиката за известно време.

Радостта върви с ново предизвикателство. Малко преди премиерата на „Кекс”, Константин Трендафилов е на среща с партньорите в рекламната агенция, в която работи. Казват му, че според тях той не трябвало да работи повече във фирмата. Аргументът бил, че вече се е посветил повече на музиката. „Аз съм работел там, до този момент, 9 години… Когато станах криейтив директор, тази агенция започна да печели награди. В момента, в който пуснах „Кекс”-а, агенцията беше №1 по креативност и по ефективност в България и имахме редица международни награди”, казва Константин Трендафилов. И все пак партньорите му смятали, че е твърде въвлечен в странични проекти и не му пука толкова много за рекламната агенция. А това, признава той, по някакъв начин е така. Рекламата за него е била страст в началото, но в един момент стигнал до етапа, в който може да „прави това и без да му пука за него, и ще го прави много добре”. Просто искал да твори и песни, за което винаги е мечтаел. Година по-късно се разделили. Явно е било за добро, защото Константин Трендафилов основа с партньори своя рекламна агенция, която днес е доста успешна.

Папи Ханс продължава да твори музика. Разкрива различни нюанси на артистичната си натура в предстоящия си първи албум, който ще съдържа 12 песни, към които ще има и 12 клипа, и книга. Всеки месец ще представя по една песен. Всички парчета са готови, даже има няколко бонус песни, които ще бъдат само в албума. Вече е снимал три клипа, работи по четвъртия. Цялата концепция на проекта му се основава върху свободата. Песните са в съвсем различни стилове и следват история. Константин не иска да издава нещо от тази история предварително. Не иска хората да знаят какво очакват. Константин смята, че рядко се питаме: „Аз знам ли какво искам? Следвам ли своя собствен вкус?”. Това е важно, защото променя и хората, и изкуството, казвал е той и е допълвал, че вижда как артистите масово се опитват да направят това, което ще се хареса, а не да диктуват. „Както е казал Хенри Форд, „ако бях питал хората какво искат, щяха да кажат по-бърз кон”. Трябва да заявяваме себе си”, казва Папи Ханс. Той е убеден, че всеки артист трябва да е автентичен, да покаже нюанс от себе си, който светът не е виждал. А не да се опитва да уцели, налучка вкуса или да подражава на някого вече утвърден артист.

Тепърва, може би с настоящия си проект, Папи Ханс ще покаже голяма част от този, който е.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече