Ultimate magazine theme for WordPress.

Юксел Кадриев парализиран след тежка травма! Новинарят се претоварил във фитнес залата

0

- Advertisement -

Водещият на новините по Би Ти Ви Юксел Кадриев е бил парализиран в продължение на 2 месеца. Новинарят си докарал сериозните здравословни проблеми заради дискова херния, научи „Уикенд”.

През пролетта на 2012 г. водещият се борел да може отново да се движи и претърпял 2 операции. Днес Кадриев определя този период като най-тежкия в живота си. По същото време новинарят водеше съдебна битка с бившата си съпруга Бонка Георгиева за родителските права над дъщря им Габриела.

На стола на водещия на централните и късните емисии новини до Ани Салич временно седна колегата му Ивайло Василев.

Юксел бил опериран спешно във ВМА, а диагнозата му била голяма срединнна дискова херния. Оперирали го два пъти. По време на двата месеца престой в болницата, Кадриев бил парализиран. До интервенцията се стигнало, след като 4 години по-рано получил тежка травма от претоварване с фитнес уреди. Положението му било толкова сериозно, че цялата долна половина на тялото му била неподвижна. Водещият изобщо не чувствал краката си. Лекарите били категорични, че проблемите с гръбначния стълб ще го съпътстват през целия му живот.

Въпреки редовната рехабилитация, в началото той не се повлиял достатъчно бързо от нея. Медиците, които се грижели за новинаря временно му  забранили да шофира и да използва таксита. Юксел трябвало завинаги да забрави за тежките натоварвания във фитнес залата. Вместо с автомобил, всеки ден Кадриев започнал да ходи на работа с велосипед. Той често можел да бъде забелязан да върти педалите на колелото си по бул. „България”, облечен с костюм.

Първата си операция Кадриев претърпял през 2008 г. В началото на 2012 г. Обаче състоянието му се влошило сериозно и наложило последвалите 2 операции за освобождаване на прищипани нерви, които му пречели да ходи.

„Трябва да сме благодарни на Бог, че се събуждаме здрави и че въобще започваме деня си. Също така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нещо, което осмисля деня ти. Ето ви пример… Преди години, след операция проф. Каракостов. Той спаси живота ми. 4 месеца бях на легло, а два от тях – в болница. Бях в безизходица. В буквалния смисъл. Но професорът идваше всеки ден и си говорихме по час-два. Тези разговори осмисляха деня ми. Важно е да намираш изхода. Няма значение дали си паднал седем пъти. Важното е да си станал осем“, философства Юксел.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече