Ultimate magazine theme for WordPress.

Как да се отървем от биреното коремче (Няколко съвета за мъже)

0

- Advertisement -

Ах, това бирено коремче. То съхранява толкова много спомени, нали? Хубава храна, добри напитки, добри времена… но добро избавление!

Очевидно е, че биреният корем не е знак за възпоменание, който искате да задържите завинаги. Така че, май единственото решение е да спрете да пиете бира, нали? Е, не съвсем!

Ето какво трябва да направите!

Почувствайте изгарянето с ПКК

Пкк означава прекомерна консумация на кислород и често се нарича упражнение „изгаряне“. Популяризирано във връзка с интервални тренировки с висока интензивност (HIIT), това се отнася до периода от време след тренировка, през който тялото ви все още работи, за да се възстанови в състояние на покой. Например, въпреки че 30 минути ходене може да изгорят повече калории, отколкото пет минути интервални бягания на бягащата пътека, времето, необходимо на тялото ви, за да се върне към изходното ниво след по-интензивните интервали, изпомпващи сърцето, е много по-дълго. Това означава, че ще изгаряте калории за по-дълъг период от време след вашата тренировка, когато включите HIIT. Проучване дори предполага, че HIIT e напълно вероятно най-ефективният вид упражнения за изгаряне на мазнини и отслабване.

Включете силови тренировки

Загубата на тегло не е свързана само с кардио; също така трябва да включите силови тренировки в тренировъчната си програма за постигане на оптимални резултати. В противен случай може да намерите успех в отслабването, само за да разкриете нетонираните мускули и увисналата кожа, които са останали.

Отговорът да се избегне това е да се направи така, че по-голямата част от вашата тренировка да се върти около сложни силови движения. Сложните движения, които изискват множество стави и мускулни групи – като клекове, мъртва тяга и издърпвания помагат за изграждане на мускули и изгаряне на мазнини.

Вашата цел тук е да се натоварите и да изградите сила в тези движения, така че тези повдигания трябва да стават по-силни от седмица на седмица. Тренировката също трябва да следва „суперсетен“ формат, за да увеличите максимално времето си, прекарано във фитнеса. Пример за упражнение, което можете да следвате, е тежък клек с преса над главата. Други добри упражнения включват лежанки с тежки редове с гири и набирания с мъртва тяга. Насочете се към три до четири серии от четири до осем повторения от тези упражнения, за да постигнете оптималното комбинация от висока интензивност и ниски повторения.

Запознайте се с вашите меткони

Фитнес заниманията могат да бъдат забавни, но фактът, че продължават повече от 30 минути, би могъл да е малък проблем, когато отнема време, което би било по-добре да се изразходва за силови тренировки и изграждане на мускули.

Тук се появяват вашите „меткон“, или метаболитно кондициониране. Това са упражнения с умерена до висока интензивност, които имат за цел да усилят както аеробните, така и анаеробните системи и трябва да се състоят от самоограничаващи се движения. Тези движения могат да включват лицеви опори, удари с медицинска топка и те трябва да се извършват циклично, без да има почивка между сетовете.

Включете диета

Да, знаехте, че този момент идва. Мускулите са по-плътни от мазнините, така че ако сте засилили тренировъчната си рутина, може да набирате чиста маса и да губите мазнини, без много да променяте теглото си. Вместо това се съсредоточете върху храната, която ядете, как се чувствате и как дрехите ви могат да започнат да стоят по различен начин, а не върху броя на кантара.

Що се отнася до доброто хранене, важно е да се придържате към цели, предимно непреработени храни – като зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и постни протеини – които са хранително плътни. (И когато казваме „цяла“ и „плътна“, нямаме предвид цяла пица с дълбоки ястия, мъдрец. Но хубав опит!) Също така храни, богати на протеини, като яйца, месо, ядки и гръцко кисело мляко, допринасят за чувството за ситост, така че наличието на здравословна порция може да ограничи преяждането и късните нощни закуски.

И да, все още можете да пиете бира. Просто го правете умерено, както всяко друго по-малко здравословно снизхождение. Здравословното хранене през 80 до 90 процента от времето е добра цел, към която да се стремите, така че все още можете да се наслаждавате на някои „измамни“ лакомства извън това време.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече