Ultimate magazine theme for WordPress.

Чии интереси настъпи шефът на Софийския затвор?

0

- Advertisement -

Директорът на Софийския затвор ст. комисар Десислав Трайков бе временно отстранен от длъжност заради образувано дисциплинарно производство срещу него. Заповед за това издаде министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов.

Според наша информация в момента тече проверката, а резултатите се очакват до дни.

Образувано е дисциплинарно производство по повод данни за осъществен от него нерегламентиран контакт със задържано лице.

Потърсен за коментар шефът на Софийския затвор заяви, че се намира в проверка и лаконично отказа да коментира отстраняването си. Остава пълна мистерия как се стигна до тази ситуация. Предположенията са много и най-различни. Дали Трайков не е засегнал нечии интереси? До отстраняването му от длъжност бяха извършени редица проверки, които не показаха някакви нарушения. Кой и защо поиска главата му?

Запознати с работата на Десислав Трайков споделят, че като шеф на пандиза той е наблягал на дейности свързани с подобряване на порутените и остарели  помещения, в които са настанени лишените от свобода, към подобряване на условията, в които работи администрацията.

Притежава интересни идеи за социалните предприятия, за тяхното бъдеще в условията на държавата, в която живеем. За затворите от открит тип, след последната промяна в закона. Мислеше за осъдените, за тяхната реализация, след като изтърпят присъдата и трябва да се адаптират в обществото.

За съжаление всички тези негови идеи няма да бъдат реализирани, тъй като назначената проверка има за цел да омаскари Трайков и да го изрита от директорското място, споделят негови колеги.

Те припомнят, че Десислав Трайков се справи успешно и с пандемията от Ковид-19, която не подмина и най-големият затвор в страната. Не бе отчетен нито  един смъртен случай, голяма част от затворниците бяха ваксинирани още с първите ваксини, които влязоха в страната.

Дали тази постановка с проверката не е дело на Ивайло Григоров – Иво Синдиката, който като председател на Синдиката на служителите на затворите в България, бе изритан от длъжността си, с тежки обвинения за извращения, безотчетно харчене на държавни пари за алкохол и наркотици? Това също е въпрос, който си задават запознати с най-тъмните кътчета на живота в пандиза.

Дали проверката ще бъде обективна е въпрос на време да разберем. Ако тя не е в полза на Десислав Трайков ще е жалко, защото системата ще загуби един служител и професионалист.

Преследван, многократно атакуван от всички страни, включително и от медиите,  Трайков отстояваше интересите на Софийския затвор и водеше дело след дело срещу тези, които се опитваха да подкопаят авторитета на институцията и служителите й.

С днешна дата той е поредният затворнически шеф, който ще си тръгне, като всички преди него. За да бъде назначен нечий послушен човек, който сигурно вече празнува в аванс назначението си. Жалко!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече