Ultimate magazine theme for WordPress.

Как да управляваме парите си по време на пандемия! (Съвети за мъже, работещи в различни сфери)

0

- Advertisement -

От работници до собственици на бизнес, милиони изпитват някакви трудности, свързани с пандемията. Ако попадате в една от тези категории, може да разглеждате банковата си сметка, чудейки се как да свържете двата края. Поемете дълбоко въздух и прочетете нататък: попитахме различни финансови експерти – от традиционните институции до приложенията за цифрови спестявания – за ключовите неща, които трябва да разберете за вашите финанси в момента.

Възползвайте се максимално от държавната помощ

Правителството отвори значителни ресурси както за хората, така и за компаниите и няма да разглеждаме подробно тук, но разширеното осигуряване за безработица може да помогне за запълване на празнината. За първи път изпълнителите на свободна практика и самостоятелно заетите лица могат да получат много от същите предимства като традиционните служители

Вашата банка може да помогне по време на COVID-19

Повечето от големите банки предлагат отлагане на вноските за тези, които изпитват трудности в момента.

Ако понастоящем имате голям заем, като ипотека или автомобилен заем, определено си струва да се свържете с банката си, за да видите кои опции са отворени за вас.

Не забравяйте да спестите пари

Ако все още печелите значителни доходи през това време, прибирането на пари, когато и къде можете, никога не е било по-важно.

Преразглеждането на вашите ценности и размишляването върху това, което има най-голямо значение за вас, може да ви помогне да приоритизирате дългосрочните си финансови цели през това безпрецедентно време.

Например, вместо да удовлетворите желанието си за нов луксозен автомобил може да насочите тези пари към пенсиониране или други инвестиции.

Това, което не искате да правите – ако можете да го избегнете, е да теглите пари от всякакви инвестиционни сметки. Правейки това, когато пазарът спадне, може да заключи загуби и да попречи на парите ви да имат шанса да се възползват от възстановяването на пазара, твърдят експерти.

Във всеки случай всеки резервен доход е чудесна възможност за натрупване на общи спестявания.

Какво да не се прави по време на COVID-19

В това време на голяма несигурност е лесно да разчитате на заеми, кредитни карти и предварително спестени пенсионни фондове, за да свържете двата края в краткосрочен план. Ако обаче е възможно, не го правете.

Съвети за инвестиране по време на COVID-19

Подобно на нормалните икономически времена, диверсификацията е от ключово значение.

Важно е да нямате прекалено много инвестиции в една конкретна област или актив (акции, облигации и т.н.) – разпределянето на наличния ви капитал в различни страни, отрасли и активи означава, че имате по-малък риск от загуба на значителна стойност при спад хитове.

Въпреки това, ако имате налични ресурси в момента, пазарите все още са далеч от върховете си в началото на годината и има чудесна възможност да добавите стойност към цялостното ви портфолио. Струва си да се консултирате с финансов съветник, за да видите къде може да се възползвате максимално от потенциалната си инвестиция.

Горното се отнася само ако сте в здравословно финансово състояние, за да го направите. Ако нямате никакви доходи, е добре да се съсредоточите върху текущите си финансови задължения и при всяка възможност да спестявате.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече