Ultimate magazine theme for WordPress.

5 неща, които всеки трябва да знае, преди да закара колата на автомонтьор

0

- Advertisement -

Да закарате колата си на механик може да бъде мъчително преживяване. Все пак оставяте вашата доста голяма инвестиция на някого, когото не познавате, с надеждата, че той ще може да прочете признаците на бедствие в колата ви и да отстрани проблема, без да ви таксува твърде много. И така, има известна доза недоверие, което неизбежно се натрупва между собственика на автомобила и неговия механик.

Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид, когато отивате при механик за първи път. Те ще ви помогнат да избегнете нагнетяване на напрежението или вбесяване на механика. Запомнете:  Все пак той има достъп до вашите спирачни линии.

Уважавайте професията

Механикът е нещо повече от омазан с масло батка; той е работещ професионалист – не забравяйте това. Никой не обича да бъде считан за неадекватен в работата си, особено след години опит и преминаване през специализирано обучение.

Може да не го осъзнавате, но механиците не са просто момчета, които обичат да изследват долната страна на капака. Освен страстта към автомобилите, механиците са изключително добре запознати с техния занаят.

Направете вашето проучване

Искате да помогнете на вашия механик възможно най-много, когато става въпрос за поправяне на вашата кола, така че всяка подробна информация, която можете да му предоставите, е от полза. Например, ако чуете силен писък, идващ от вашия двигател, отделете време да проучите проблема. С такова богатство информация, която ни е под ръка в интернет, това не би трябвало да се окаже трудна задача и в крайна сметка може да ви помогне много. Използвайте търсачки като Google и Yahoo, за да намерите уебсайтове, пряко свързани с вашия проблем. Разглеждането на уеб форуми също ще ви даде възможност да публикувате съобщения и да взаимодействате с други хора, които може да имат съвети за подобни събития.

Не питайте колегата му за второ мнение

Единственото нещо, което е още по-обидно от неуважаването на професията механик, е неприемането на експертната му диагноза за вашето превозно средство. Още по-голям удар под колана е поставянето под съмнение на действията на вашия механик по отношение на неговите колеги. Не само ще го разгневите, вие със сигурност ще обърнете целия гараж срещу вас и ще влезете в черния списък.

Ако наистина смятате, че има проблем с работата, извършена върху колата ви, просто се усмихнете, вземете разписка за свършената работа и занесете колата си в друг гараж за второ мнение.

Коментирайте цената учтиво

Всички можем да се съгласим, че най-утежняващата част от това да донесете колата си в гаража е сметката с изненади в края. Една проста работа често се превръща в нещо много по-сложно и скъпо. Въпреки че в края на краищата това може да е шокиращо, опитайте се да се въздържате от ненужни изблици. Зад тази цена има повече, отколкото си мислите. И има хубав начин да попитате за това.

Кимането и усмивката, докато вашият механик дава подробно обяснение за това как и защо е сменил свещите, къде се намират и какво да правите в бъдеще, ако се появи същият проблем, като не разбирате нито една дума от това, никога не е добро нещо.

Получаването на знания за вашата кола е важно, така че възползвайте се от възможността да научите повече за вашия автомобил и да изградите по-силна връзка с вашия механик. Чрез задаване на подходящи въпроси за вашата кола и нейната вътрешна работа вие показвате уважение към професията му и неговите мнения за вашия автомобил.

Помолете механика да ви покаже физически за какво говори, докато обяснява, ако има време. Визуалните помагала помагат на повечето хора да разберат и това също ще ви накара да се чувствате по-комфортно около колата си, за да разследвате бъдещи проблеми, ако има нужда.

Проявете интерес към колата си

Не на последно място, покажете, че ви е грижа. Хвърлянето на ключовете към присъстващия механик, докато бързате, без дори да обясните проблема или да се интересувате от цената или процедурата, няма да накара вашия механик да иска да работи с вас или за вас.

Проявявайки интерес към вашето превозно средство и неговите нужди, вие от своя страна ще бъдете по-внимателни към проблемите и е по-малко вероятно да поставите под въпрос работата на вашия механик, когато му дойде времето.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече