Ultimate magazine theme for WordPress.

Милен Цветков бил 3 пъти на крачка от смъртта

0

- Advertisement -

Водещият Милен Цветков е имал три критични момента в живота си. Една от случките се разиграла на гръцкия остров Лимнос. Журналистът имал любимо място за каране на кайт и сърф. По време на ваканция с дъщеря си Калина двамата едва не се удавили, докаво Милен я учел да кара сърф, пише Уикенд.

Влезли навътре във водата, когато хвърчилата на сърфовете им се оплели, а ситуацията станала много опасна. За да не изплаши дъщеря си, Цветков запазил самообладание и с бавни движения успял да избута дъските до брега.

В критична ситуация журналистът изпаднал и по време на работата си в БНТ.

Изпратили го с екип да снима документален филм по време на войната в Босна и Херцеговина. Идеята била да вземат интервюта от обикновени хора по селата, но ги объркали с терористи. По онова време телевизията плащала много добри хонорари. Трябвало обаче да имат разрешително, за да преминават само през определени територии. Екипът забелязал къща, пред която стоял възрастен мъж и решили да го интервюират. Изведнъж около тях се появили въоръжени мъже.

Арестували ги, а те се опитвали да обяснят, че са журналисти и идват с мирна цел. Няколко часа Милен и екипа му стояли вързани. Едва когато пристигнал преводач, те обяснили, че не са терористи, а журналисти. Можело да ги разстрелят, без никой да разбере къде са.

Щяха да ни водят безследно изчезнали. Онези не си поплюваха. Няколко пъти съм бил на косъм от смъртта. Дори съм я виждал пред очите си”, признавал е в свои интервюта Милен.


Самият той не вярвал в предсказания, прераждане, карма и съдба, но забелязал, че остров Лимнос има ключова роля в живота му. Всеки път, когато отивал там, след това или го сваляли от екран, или го връщали.

Третият критичен момент едва не оставил водещия инвалид за цял живот.

Цветков живеел на квартира с първата си съпруга Дана. Един ден, докато  простирал прането, Милен паднал от висок етаж в двора на кооперацията. По чудо оцелял, но прекарал няколко седмици в „гипсово корито”, за да се възстанови гръбнакът му. Болките в гърба го мъчели до последно. Затова и журналиста често ходел с раници – да изпъват гръбнака му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече