Ultimate magazine theme for WordPress.

Полезни съвети за кардио тренировките! (Колко често да ги правим)

0

- Advertisement -

В зависимост от това какво се случва в ежедневието ви, количеството кардио, което изпълнявате за една седмица, вероятно ще варира през годината. Ако например се опитвате за маратон, времето ви за кардио може да е по-голямо от това, което не е.

Според специалисти обаче възрастните на възраст над 18 години трябва да изпълняват това количество кардио на седмица минимум:

150 до 300 минути седмично с умерена интензивна активност (като бързо ходене)

Или

75 до 150 минути на седмица активна интензивна активност

Или

Смесица от двете

Ако традиционните кардио занимания наистина не са вашият стил, все пак можете да спазите квотата си за повишаване на сърдечната честота, като се обърнете към някои алтернативни опции. Обучението по HIIT и обучението по устойчивост, направено в схеми, плиометрия и др. Само не забравяйте, че HIIT означава интервална тренировка с висока интензивност, което означава, че това трябва да попада в показателя на енергичната интензивност, показан по-горе.

Колко дълго трябва да бъдат кардио тренировките?

Вече разпределихме кардио минутите през седмицата, но колко дълга трябва да бъде всяка тренировка? Ако искате да използвате кардио за активно възстановяване, тогава бавното стационарно кардио с ниска интензивност може да продължи няколко часа. Например дългите преходи и спокойните разходки с велосипед биха попаднали в тази графа.

И обратно, ако сте ангажирани с кардио тренировки с по-висока интензивност, като класове по спининг, бягане и т.н., 45 минути са достатъчни, обясняват специалистите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече