Ultimate magazine theme for WordPress.

Боян Радев погреба жена си! Съпругата му не е починала от Ковид

0

- Advertisement -

Един от най-големите и колоритни спортисти у нас – Боян Радев, е в траур от няколко дни. Двукратният олимпийски шампион по класическа борба и мастит колекционер на картини овдовя внезапно, след като съпругата му Мария издъхна.

Тя не е издъхнала от Ковид-19, какъвто слух тръгна, а е починала от тромб в „Пирогов”, научи „Уикенд” от обкръжението на бореца. Няколко дни лекарите се борили за живота й, но уви, възрастната жена не успяла да се пребори за живота си. Според медици, тя е получила тежък инсулт преди да бъде докарана при тях.

78-годишният борец и съпругата му имаха щастлив семеен живот повече от половин век и непрекъснато бяха заедно. Оженили се през далечната 1970 г. Заради стабилното им семейство, Мария и Боян са предпочитани за кумове. Оженили са десетки вип семейства у нас. Кумове на Радеви пък са бившия шеф на МВР Ангел Солаков и жена му Роза.


Жената на легендарния борец го подкрепяла във всичко. Нямала нищо против колекционерската страст на Боян, макар че още по тоталитарно време давал всичките си изкарани пари за изкуство.

Легендарният спортист е разказвал как е продал мерцедеса си, за да купи 80 картини на Бенчо Обрешков. Мария не му се разсърдила дори, когато купили антични мебели, а Радев тайно от нея ги продал и един ден дома им осъмнал празен. С парите Боян купил картини на Златю Бояджиев.

„Знам, че изкуството е неговата страст. Не мога да му се сърдя, въпреки че ми е мъчно, че няма признание за усилията му да опази шедьоврите на българското изобразително изкуство”, казваше покойната Мария. В последните няколко години Боян Радев закъса с краката и трудно ходеше. Неотдавна дори падна лошо, а Мария се грижеше за него. Сега видният колекционер и спортист остана сам.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече