Ultimate magazine theme for WordPress.

Карбовски уволнен от Би Ти Ви заради аферата с Радев! Ще продължи ли „Втори план“ по някоя кабеларка?

0

- Advertisement -

Край с телевизионната кариера на Мартин Карбовски! Би Ти Ви уволни скандалния. Предаването „Втори план” пада от програмата след Нова година, а неговият автор занапред най-вероятно ще се изявява единствено в интернет. Възможно е предаването му да тръгне и по някоя от по-малките телевизии – „България он еър” и „Евроком”, но това все пак е малко вероятно.

Договорът на Карбовски с Би Ти Ви изтича в края на годината и в Би Ти Ви не смятат да го подновяват, твърдят източници на „Уикенд”. Тези дни бе сменен главният изпълнителен директор на телевизията. На мястото на досегашния шеф Флориан Скала застана чехът Мартин Швехлак, който веднага даде заявка да смени програмата на канала. Промените започват още от януари, а първият, който пада под ножа, е именно Мартин Карбовски.


Засега не е ясно точно какви аргументи ще бъдат посочени като причина за раздялата с иначе рейтинговия водещ, когато тя бъде официално обявена. Най-вероятно ще му бъде изказана благодарност за съвместната работа, а напускането му ще се сложи в графа „по взаимно съгласие”.

Но истината е, че уволнението се дължи основно на секс скандала, предизвикан от дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз преди малко повече от месец. Известно е, че тя обвини водещия, че се е опитал да я принуди да прави секс с него срещу работа в предаването му в Би Ти Ви. По думите на Каканашева, журналистът я е уверявал, че е получавал сексуални услуги от всички плеймейтки, които са гостували пред камерите му. Тя намеси имена като Николета Лозанова, Нора Недкова и Михаела Тодорова, част от които отрекоха, че са правили секс срещу слава.


Самият Карбовски обяви, че обвиненията на Мегз докарват „смешни проблеми, чиято психиатрична същност аз явно подценявам”. И се закани да съди всички, които „разпространяват налудни версии по мой адрес”.

Официална реакция от страна на Би Ти Ви така и не последва. Повече от месец официалното поведение в телевизията беше такова, като че ли скандал изобщо не съществува. От Нова година обаче ще стане ясна категоричната й позиция по темата – Карбовски вече няма да е част от нейната програма.


Според информация на „Уикенд” не само секс скандалът е причина за уволнението на журналиста. Друго обвинение на Мегз също изиграло важна роля, макар че то не отекна в публичното пространство със същата сила. Това е обвинението за връзки с президента Румен Радев.

„Лично съм присъствала на телефонни разговори, в които един от най-големите критици на правителството се уговаря за срещи с президента. А после се хвали пиян колко пари му взима и как той създава и руши имиджа в тази държава”. Говори се, че Карбовски действително гравитира около Радев, макар да няма доказателства, че му е предоставял медийни услуги. Подобни слухове обаче, дори и недоказани, хвърлят кал върху имиджа на телевизията като обективна и безпристрастна медия, в която професионализмът е издигнат на пиедестал. А Би Ти Ви много държи на този имидж.


Занапред Карбовски най-вероятно ще трябва да разчита единствено на интернет като място за медийни изяви. Той не може да се върне в Нова телевизия, която го осъди преди две години за колосалната сума от 200 хиляди лева. Делото бе заведено от бившите продуценти на предаването му в Нова – „Телеман”.

През 2013 г. водещият ги напусна, за да работи в несъществуващата към днешна дата ТВ7. Договорът му в Нова обаче все още не беше изтекъл и това стана причина за съдебен спор. Говори се, че след приключването на делото, проточило се цели 5 години, той е останал без стотинка в джоба. Едва ли ще се стигне до нов договор с Нова. Слабо вероятно е и националната телевизията да предложи работа на скандалния водещ. В случай, че не иска да се мести в кабеларка, в близкото бъдеше той ще трябва да се изявява единствено по сайтовете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече