Ultimate magazine theme for WordPress.

Шефът на „Пирогов“ Асен Балтов е баща на 4 деца

0

- Advertisement -

Изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов е сред героите в борбата с коронавируса и досущ като всички лекари, работещи на първа линия, е оставил семейството си на заден план.

Професорът е баща на общо 4 деца. Никак не обича да говори за личния си живот, но от няколко години насам негова половинка в живота е Нина Чилова, която бе и министър  на културата в правителството на Симеон Сакскобургготски. Откакто е извън политиката, Чилова се е отдала на преподавателската дейност и чете лекции на студентите в УНСС по данъчно и финансово право.

Лекторската дейност съчетава и със задълженията си на прокурист в застрахователно дружество. С проф. Балтов рядко се появяват публично заедно, но и нямат достатъчно време за светски събития. Последно уважиха приема на Румен Радев по случай 3 март през 2018 г.

Известният травматолог и шеф на „Пирогов“ е шесто поколение лекар, но признава, чеоще не е ясно дали някой от наследниците му ще тръгне по неговия път. Той от своя страна бил толерантен баща и не се месел в изборите на децата си. „Дали лекарското призвание ще заговори е някое oт тях, ще покаже бъдещето“, казва той и споделя, че сега ги вълнуват водните спортове и занимания, по специално карането на сърф.

Самият той също е влюбен в морето, но дори по време на отпуск, не загърбвал лекарския дълг. Редовно помагал при полеви условия на летовници с извадено рамо или друга травма, когато бил на почивка в близост до Царево.

През лятото често пътувал и до различни лечебни заведения в провинцията, за да консултира пациенти и да оперира с колегите си. С увеличаването на  отговорностите му все по-рядко намирал време за почивка.  

Повечето му пътувания в чужбина били свързани предимно с научни конференции. Ако трябвало да избира едно екзотично място, където да отиде отново, това щяло да е Нова  Зеландия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече