Ultimate magazine theme for WordPress.

Ето го семейството на доц. Ангел Кунчев! Здравният инспектор обожава да пътува (СНИМКИ)

0

- Advertisement -

Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев от месеци е на първа линия е борбата с Ковид-19. Епидемиолог №1 на страната е изоставил любимото си хоби пътешествията, за сметка на работата, която от март насам е негов единствен приоритет.

Преди коронавирусът да затвори границите на света обаче, д-р Кунчев изповядвал максимата да не влагаме в материални придобивки, а в изживявания. Любопитството му към чуждите култури през годините го е отвеждало на някои от най-екзотичните места по света, пише „Ретро“.

Снимките в официалния му профил в социалната мрежа във фейсбук са запечатали спомени и моменти от всичките му далечни воаяжи. Сред топдестинациите, които главният здравен инспектор е посетил, се нареждат  Мали, Египет, Тунис, Индия, Китай, както и редица европейски градове. Негов спътник в пътешествията и в живота е съпругата му, с която споделят страстта си към екскурзиите.

Със сина си

Тя също е лекар по призвание и професия. Понякога ги придружава и техният син Тодор, който е гордостта на семейството. Завършил е Първа английска гимназия в София, а после е последвал примера на татко си и се дипломирал в Медицинския университет през 2014г. Към момента е едни от най-добрите невролози в Александровска болница.

По-рядко към тях успява да се присъедини дъщеря им, която се е ycтановила в Берлин и гради кариера в сферата на комуникациите.

Доц. Кунчев е тракиец, коренът му е от Симеоновград. Никой във фамилията на главния държавен здравен инспектор не е изкушен от медицината баща му е бил водител, майка му е работила в общината.

Освен по пътешествията епидемиологът се увлича и по театъра, филмите и литературата. „Книжното хоби се конкурира с насладата от музиката. Установих, че имам вътрешна необходимост от музика, тя е изкуство на друго ниво. Ако дълго не съм ходил на симфоничен концерт, усещам липса. Не на запис, въпреки че при съвременните средства можеш да си пуснеш всичко на най-добрите оркестри в света с невероятно качество, но имам вътрешна необходимост да съм в залата“, споделя лекарят, който е почитател на Хайдн, Вагнер, на Брамс, Бетховен, Моцарт.

Прегледана: 57993

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече