Ultimate magazine theme for WordPress.

Ето го семейството на доц. Ангел Кунчев! Здравният инспектор обожава да пътува (СНИМКИ)

0

- Advertisement -

Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев от месеци е на първа линия е борбата с Ковид-19. Епидемиолог №1 на страната е изоставил любимото си хоби пътешествията, за сметка на работата, която от март насам е негов единствен приоритет.

Преди коронавирусът да затвори границите на света обаче, д-р Кунчев изповядвал максимата да не влагаме в материални придобивки, а в изживявания. Любопитството му към чуждите култури през годините го е отвеждало на някои от най-екзотичните места по света, пише „Ретро“.

Снимките в официалния му профил в социалната мрежа във фейсбук са запечатали спомени и моменти от всичките му далечни воаяжи. Сред топдестинациите, които главният здравен инспектор е посетил, се нареждат  Мали, Египет, Тунис, Индия, Китай, както и редица европейски градове. Негов спътник в пътешествията и в живота е съпругата му, с която споделят страстта си към екскурзиите.

Тя също е лекар по призвание и професия. Понякога ги придружава и техният син Тодор, който е гордостта на семейството. Завършил е Първа английска гимназия в София, а после е последвал примера на татко си и се дипломирал в Медицинския университет през 2014г. Към момента е едни от най-добрите невролози в Александровска болница.

По-рядко към тях успява да се присъедини дъщеря им, която се е ycтановила в Берлин и гради кариера в сферата на комуникациите.

Доц. Кунчев е тракиец, коренът му е от Симеоновград. Никой във фамилията на главния държавен здравен инспектор не е изкушен от медицината баща му е бил водител, майка му е работила в общината.

Освен по пътешествията епидемиологът се увлича и по театъра, филмите и литературата. „Книжното хоби се конкурира с насладата от музиката. Установих, че имам вътрешна необходимост от музика, тя е изкуство на друго ниво. Ако дълго не съм ходил на симфоничен концерт, усещам липса. Не на запис, въпреки че при съвременните средства можеш да си пуснеш всичко на най-добрите оркестри в света с невероятно качество, но имам вътрешна необходимост да съм в залата“, споделя лекарят, който е почитател на Хайдн, Вагнер, на Брамс, Бетховен, Моцарт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече