Ultimate magazine theme for WordPress.

Веско Маринов с РАЗТЪРСВАЩА изповед! В казармата го карали да свири в тоалетната, докато „старите кучета“…

0

- Advertisement -

Веско Маринов винаги се е отличавал с благ нрав и кротък характер. Трубадурът от Полски Тръмбеш никога не е бил агресивен дори, когато са засягали неговата чест и достойнство. В току-що излязлата му автобиографична книга „От любов”, написана с много носталгия и самоирония, шлагерният изпълнител откровено разкрива много житейски факти от детството си, годините, прекарани в казармата, бурната му младост и студентският живот в Консерваторията.

Незабравима за него обаче остава казармата, където днешната звезда бил подлаган на отвратителни мъчения и гаври от „старите кучета”.

Още докато бил ученик, Веско и съучениците му ходели на донаборни комисии във Военното окръжие във Велико Търново. Въпреки че моряците служели не 2, а 3 години, романтичният музикант мечтаел да служи в морския флот и да носи бяла моряшка униформа. Бъдещата звезда на естрадата обаче бил изпратен в школата за разузнавачи в Стара Загора, пише „Уикенд“.

Първият ден в казармата бил страшен за чувствителния Веско. Тъй като имал огромен крак и носел 47-и номер, за него нямало войнишки обувки и два дни ходел с обикновени чепици, докато му намерят войнишки по мярка. Представата му за романтика в казармата се изпарила светкавично, когато „старите кучета” започнали да го унижават и откровено да го подлагат на отвратителни гаври.

„Имаше лоши хора, които ни биеха. Правеха големи простотии. Гасяха фасове в гърба на моя приятел Владо. Аз бях по-търпелив, но той не си поплюваше, директно се саморазправяше с тях и те бързо го оставиха на мира. Бяха двама Георгиеви – Венцислав и Богдан. Сигурно не е хубаво да разказвам, но никак не беше приятно това, което ни правеха. Тези Георгиеви бяха младши сержанти, командири на отделението ни. Неприятности, обиди, унижения, шамари”, пише в книгата си Веселин Маринов, който явно още не може да забрави горчивите спомени.

Най-обидно Веско се чувствал, когато Венцислав и Богдан взимали на подбив музикалността му. „Старите кучета” го карали да им свири и пее, докато те… акат. Така, под музикален съпровод, се изхождали по-леко. „Принуждаваха ме с китарата да пея на какви ли не места, чак ми е неудобно да кажа. Влизаха в тоалетната, а аз трябваше да свиря, докато те… Издевателство!”, връща се назад в кошмарните си спомени от войнишките години ранимият Веско.

Преди няколко години изпълнителят на хита „Горчиво вино” бил в Стара Загора и на улицата срещнал единия от изродите, които го тероризирали. Макар че били минали повече от 25 години и Георгиев изглеждал доста зле, Веско веднага го разпознал. Той също разпознал естрадната легенда и се обърнал към него така, както някога: „Мърляч Маринов, къде си?”.

„Тогава разбрах, че има неща, което не се забравят, че не можеш да си кажеш „e, само лош спомен” и да махнеш с ръка. Почувствах се оскърбен само от срещата с очите му, но изобщо не му отговорих. Качих се в колата и заминах. Другия не съм го и виждал, беше от едно плевенско село. Никога не искам да ги срещам! Само знам, че когато аз и Владо станахме „стари кучета”, не си и помисляхме да правим подобни неща и да издевателстваме над младите. Как аз, по-опитният, мога да нараня млад войник по този начин?! Как да унизя което и да било човешко същество и да му оставя такъв горчив спомен до края на живота му?”, възмущава се днес естрадната звезда.

Прегледана: 57736

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече