Ultimate magazine theme for WordPress.

Веско Маринов с РАЗТЪРСВАЩА изповед! В казармата го карали да свири в тоалетната, докато „старите кучета“…

0

- Advertisement -

Веско Маринов винаги се е отличавал с благ нрав и кротък характер. Трубадурът от Полски Тръмбеш никога не е бил агресивен дори, когато са засягали неговата чест и достойнство. В току-що излязлата му автобиографична книга „От любов”, написана с много носталгия и самоирония, шлагерният изпълнител откровено разкрива много житейски факти от детството си, годините, прекарани в казармата, бурната му младост и студентският живот в Консерваторията.

Незабравима за него обаче остава казармата, където днешната звезда бил подлаган на отвратителни мъчения и гаври от „старите кучета”.

Още докато бил ученик, Веско и съучениците му ходели на донаборни комисии във Военното окръжие във Велико Търново. Въпреки че моряците служели не 2, а 3 години, романтичният музикант мечтаел да служи в морския флот и да носи бяла моряшка униформа. Бъдещата звезда на естрадата обаче бил изпратен в школата за разузнавачи в Стара Загора, пише „Уикенд“.

Първият ден в казармата бил страшен за чувствителния Веско. Тъй като имал огромен крак и носел 47-и номер, за него нямало войнишки обувки и два дни ходел с обикновени чепици, докато му намерят войнишки по мярка. Представата му за романтика в казармата се изпарила светкавично, когато „старите кучета” започнали да го унижават и откровено да го подлагат на отвратителни гаври.

„Имаше лоши хора, които ни биеха. Правеха големи простотии. Гасяха фасове в гърба на моя приятел Владо. Аз бях по-търпелив, но той не си поплюваше, директно се саморазправяше с тях и те бързо го оставиха на мира. Бяха двама Георгиеви – Венцислав и Богдан. Сигурно не е хубаво да разказвам, но никак не беше приятно това, което ни правеха. Тези Георгиеви бяха младши сержанти, командири на отделението ни. Неприятности, обиди, унижения, шамари”, пише в книгата си Веселин Маринов, който явно още не може да забрави горчивите спомени.

Най-обидно Веско се чувствал, когато Венцислав и Богдан взимали на подбив музикалността му. „Старите кучета” го карали да им свири и пее, докато те… акат. Така, под музикален съпровод, се изхождали по-леко. „Принуждаваха ме с китарата да пея на какви ли не места, чак ми е неудобно да кажа. Влизаха в тоалетната, а аз трябваше да свиря, докато те… Издевателство!”, връща се назад в кошмарните си спомени от войнишките години ранимият Веско.

Преди няколко години изпълнителят на хита „Горчиво вино” бил в Стара Загора и на улицата срещнал единия от изродите, които го тероризирали. Макар че били минали повече от 25 години и Георгиев изглеждал доста зле, Веско веднага го разпознал. Той също разпознал естрадната легенда и се обърнал към него така, както някога: „Мърляч Маринов, къде си?”.

„Тогава разбрах, че има неща, което не се забравят, че не можеш да си кажеш „e, само лош спомен” и да махнеш с ръка. Почувствах се оскърбен само от срещата с очите му, но изобщо не му отговорих. Качих се в колата и заминах. Другия не съм го и виждал, беше от едно плевенско село. Никога не искам да ги срещам! Само знам, че когато аз и Владо станахме „стари кучета”, не си и помисляхме да правим подобни неща и да издевателстваме над младите. Как аз, по-опитният, мога да нараня млад войник по този начин?! Как да унизя което и да било човешко същество и да му оставя такъв горчив спомен до края на живота му?”, възмущава се днес естрадната звезда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече