Ultimate magazine theme for WordPress.

Мариана Векилска: Защо претенциите към външния вид са само към жените? А мъжете?

0

- Advertisement -

Мариана Векилска за пореден път се оказа в центъра на обществения интерес.

Причината е връщането й на малкия екран. Този път тя пое предаване не в някоя от известните частни медии, а в БНТ.

От скоро Векилска е лице на „България в 60 минути”. Ежедневна рубрика, която обхваща най-интересното от деня.

По този повод телевизионерката даде интервю за в. „Уикенд”. Наред с всички въпроси, свързани с професионалния и личния й въпрос, водещата за пореден път беше атакувана на тема килограми и външен вид.

Векилска обаче не остана длъжна. И зададе тя, на свой ред, интересен въпрос. Защо претенциите у нас са насочени все към жените? Ето какво каза Мариана по темата:

„Винаги съм се отнасяла с любов към тялото си и към себе си. Това е задължително за самочувствието, за увереността, то е в основата на начина, по който те възприемат и околните.

Не мисля, че има стандарт за килограми, ръст и външни физически белези, който те прави смислено, адекватно и качествено човешко същество.

По-важно е да си в мир със себе си и да не вредиш на другите, отколкото да си 45 килограма при височина 180 сантиметра и да си изпълнен със злоба, суета и лекомислие. Теглото ми никога не е било на дневен ред.

Не знам защо ме дъвчат още за това, при положение, че и на модните подиуми не всички дефилиращи манекенки са щеки.

Чудя се защо има такива огромни изисквания и претенции към външния вид на българските жени. Защо не се обърнем и към мъжете? Нека ги видим колко са поддържани, стройни, тренирани…

Преди да съдиш и да сочиш с пръст другите, обърни се и погледни себе си – какъв човек си, какви мисли храниш и с какви действия влияеш на света!”, завърши Векилска.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече