Ultimate magazine theme for WordPress.

Георги Тошев: Да обичаш България, да я носиш в сърцето си, е нещо интимно!

0

- Advertisement -

Георги Тошев е сред емблематичните лица от малкия екран.

Съвсем скоро стартира още една негова телевизионна поредица, която се очаква да прикове зрителите пред екрана.

Тя е със заглавието „Децата на другата България” и проследява живота на онези българчета, които не познават родината.

Тошев и екипът му проследяват как хора с българска кръв във вените си учат и растат в друго общество, приемат различни порядки и нрави. Те са българи, но не познават България. Доколко се усещат такива отвътре обаче, се опитва да улови камерата на „Децата на другата България”, коментира авторът.

И допълва, че чувството за принадлежност към родината е изцяло лично преживяване. Това начин, по който човек изначално се чувства. Няма нищо с патриотични думи, с шопска салата и ракия, с хора. Нито с бялото, зелено, червеното.

Тошев разказва, че героите му по различен начин са се озовали извън родината. Но всички те говорят езика ни и се интересуват какво се случва със страната ни.

В същото време живеят и оцеляват в коренно различни общества. Справят се по един или друг начин с участта си на чужденец, но продължавата по пътя си.

Авторът допълва, че героите му са изцяло нови. Не се е връщал при старите лица, които зрителите вече познават. Затова очаква новото му телевизионно чедо да се приеме с успех.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече