Ultimate magazine theme for WordPress.

Алчността уби Стоян Александров (Банкерът издъхна от инсулт във ВМА)

0

- Advertisement -

Алчността уби Стоян Александров! Така познатите на бившия финансов министър от правителството на Любен Беров и дългогодишен ръководител на катедра „Финанси“ в УНСС коментират изненадващата му смърт.

71-годишният „баща“ на ДДС-то в България издъхна на 23 август в столичната Военно-медицинска акамедия, където е приет седмица по-рано след претърпян инсулт.

Александров постъпва в кома в болницата, тъй като при инсулта пада и се наранява тежко, а след седмица в безсъзнание умира от сърдечна недостатъчност. Опечалени близки на прочутия финансист споделиха, че Стоян Александров е претърпял инсулт още преди година.

Всички са катерогични, че бившия финансов министър от правителството на Любен Беров си е отишъл от дертове покрай позорния обвинителен акт за лихварство. Стоян Александров е подсъдим за незаконна финансова дейност и отдаването на тлъсти суми срещу безбожна лихва, а част от имотите и авоарите му са запорирани от Антикорупционната комисия КП КОНПИ.

„Той не можа да преживее, че го изкараха престъпник на стари години! Даде много за икономическото развитие на България, изучи стотици млади хора, положи основите на модерното банкерство, а накрая му повдигнаха обвинения като на мастит мафиот“, гневни са дългогодишни приятели на знаменития финансист Стоян Александров.

До последно бащата на ДДС-то в България отказваше да признае вина. „Всичките пари, които съм дал назаем, са мои законни средства, на които съм платил данъци. Излиза така, че длъжниците ми имат повече права от мен самия. Аз, а не те са ощетените!“, коментира лаконично приживе авториретния финансист.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече