Ultimate magazine theme for WordPress.

Лекоатлетът Размиг Чакърян идва на лагер в България

0

- Advertisement -

Арменският лекоатлет Размиг Чакърян ще посети България през юли, съобщиха от Международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Популярният спортист ще използва базата ни в „Белмекен“, след като през май тази година тренировките у нас бяха подновени.

Заради кризата с коронавируса спортните дейности се извършват при определени условия, съобразени с противогрипните мерки.

„Високопланинският комплекс отговаря на всички изисквания за спазване на дистанция и хигиенни условия така, че спортистите да се чувстват сигурни и в същото време да тренират пълноценно в избраната дисциплина“, увериха от спортната база.

Размиг Чакърян е утвърдено име в арменската лекоатлетика, спечелил е много златни и сребърни медали и е допринесъл за забележителните постижения на отбора си.

През 2012-a родината му бе приета за член на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), а през годините по време на Балканиадите златото и среброто често са били в ръцете на арменските спортисти. Имат съществен принос за страната си и на Олимпийските игри с общо 13 спечелени медала.

Любопитна подробност е, че държавата участва самостоятелно в Олимпиадата за първи път едва през 1992 г. Преди това тя е била част от съветския отбор и именно благодарение на нея СССР имаше толкова много постижения. Първият медал, спечелен от арменец в съвременната олимпийска история, беше на гимнастика Хрант Шахинян, който се върна със злато и сребро през 1952 г.

„Въпреки че преминахме през много трудности, 90 процента от арменските спортисти на съветските олимпийски отбори се завърнаха с медали“, гордее се Размиг Чакърян с голямата следа, която нацията му е оставила в историята. И допълва: „Всички сме тъжни заради отлагането на игрите тази година, но това не означава, че трябва да падаме духом и да губим форма. Радвам се, че ще имам възможност да тренирам в прекрасния високопланински лагер в България и нямам съмнения, че са взети всички превенции срещу Covid-19“, спокоен е известният спортист.

У нас Размиг Чакърян ще се подготвя 2 седмици, но планира да остане поне за месец, в който да разгледа най-популярните ни дестинации.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече