Ultimate magazine theme for WordPress.

Борислав Захариев се срамува от Боби Турбото! Повече от 10 години актьорът не може да се отърве от имиджа на идиот

0

- Advertisement -

Ако се чудите кой е най-големият карък на съвременната българска сцена, отговорът не е труден. Това е Борислав Захариев, известен още като Боби Турбото. Навлязъл блестящо в актьорската професия, само за няколко години той стига дъното в нея и въпреки огромните усилия, които полага, все още не може да се оттласне достатъчно силно, за да се задържи на повърхността. Причината за всичките му проблеми е една-единствена – лесната слава в началото на неговата кариера.

„Много страдах заради Боби Турбото!”, признава актьорът. Вече повече от 10 години той се опитва да се отърве от имиджа на идиот, който сам си създава веднага след като завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ.

Приет първи по успех в Театралната академия, Борислав е любимец на своите преподаватели. Предричат му блестящо бъдеще, защото има всички заложби да стане звезда – талантлив е, трудолюбив, висок, с добър външен вид. Никой не може да си обясни защо, след като се дипломира, той така и не успява да намери работа. Мечтае за голямото изкуство, но всеки път, когато опитва да пробие в театрален или филмов проект, удря на камък.

Остава му едно-единствено спасения от безработицата – телевизията, но там е още по-трудно да получи ангажимент.


Точно когато е на ръба да се откаже от професията си и да потърси други начини за препитание, Борислав измисля Боби Турбото – пълен идиот, който много се харесва на Иван Христов и Андрей Арнаудов. По онова време те са съвсем млади водещи и продуценти, чието единствено все още предаване „Сблъсък” се радва на неочаквано висок рейтинг в Би Ти Ви.

Боби Турбото става звезда „с простотията си”, както след време ще каже самият актьор. По същото време в „Сблъсък” изгрява звездата и на Станимир Гъмов. Само че той успоредно с телевизията работи и в театъра, а Захариев се чувства предоволен от бързата слава и лесните пари, които получава, благодарение на своя единствен образ. Години наред това му се струва достатъчно, за да живее добре. Когато осъзнава, че му трябва нещо по-дълбоко и по-истинско, вече е късно. Хората толкова много са свикнали да го виждат в ролята на идиот, че не могат да го приемат под никаква друга форма.


Докато мечтае за големите роли, актьорът е доволен, че поне телевизията не го забравя. Той прави добро впечатление като танцьор в шоуто „ВИП Денс” на Нова тв, а преди 2 години приема участие в „Като две капки вода” и това е най-големият късмет в живота му след приема в НАТФИЗ. Оказва се, че шефът на Сатиричния театър Калин Сърменов е фен на Боби Турбото и се запознава с него по време на гостуване в предаването.

Точно тогава директорът обновява трупата си и предлага място в нея на актьора. Така на 37 години Захариев най-накрая получава шанс да изгрее в истинска пиеса на професионална сцена. Към днешна дата той вече има роли в четири представления в Сатирата, едно от което е съвсем ново – авторската комедия „Извънземни страсти”, за която „Уикенд” писа веднага след премиерата ѝ в началото на юли.

Актьорът е готов и със собствен сценарий на филм, по който работи цели 6 години. Сега търси финансиране. След години труд и усилия той най-после вижда светлина в тунела.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече