Ultimate magazine theme for WordPress.

Криза на средната възраст! Захари Бахаров съвсем ПОБЕЛЯ на 40

0

- Advertisement -

Захари Бахаров празнува 40-тия си рожден ден на 12 август. Този му рожден ден е по-различен от всички предишни. Звездата от „Под прикритие” и спряната вече „Национална лотария” влиза в клуба на 40-годишните и сериозно мисли за това. Очаквал да приеме по-спокойно факта, че остарява, но уви.

„Нищо от това не стана, а с два крака съм в кризата. До ушите. Изразява се в това, че остарявам. Никак не ми е приятно. Става така, че изборите, които съм направил дотук, решенията, които съм взел, вече започват да изглеждат окончателни. Вече нещата много по-трудно се променят,. Посоката много по-трудно се сменя и това, бих казал, доста ме плаши”, споделя актьорът.

Едва ли вече в този живот ще може да се върне към някоя своя смела детска мечта, а противно може би на повечето очаквания, Захари Бахаров, известен с ролята си в сериала „Под прикритие”, доста по-късно се е ориентирал към актьорската професия.

„Дилемата е дали аз сега оттук нататък живота трябва да го бутам в някаква посока, в която искам, или трябва да го оставя да ми се случва. В света на възрастните има някои неща, които не са особено приятни. Отговорността, примерно, за изборите, които правиш, е едно от тях”, споделя Захари Бахаров.

Сигурно е, че актьорът може да се похвали с редица стойностни проекти, достойни за завършването на периода преди навлизането в 40-те. Сред тях е ролята му във филма „Дзифт”. Може би и тази в сериала „Под прикритие”, покрай която стана народен любимец. Пробивът му да участва, макар и за кратко в мащабната продукция „Игра на тронове”.

„На екран съм около минута и половина, обаче беше ужасно приятно и се гордея, разбира се”, казвал е Бахаров. Той е споменавал и моноспектакъла „Чамкория” по едноименния роман на Милен Русков. Продължава да го играе. Билетите се разпродават за часове.

В началото на юни, Захари Бахаров рекламира изявата си в сериала „Отдел фалшива самоличност”, правен от Ерик Рошан за Канал +. „А в 5ти сезон, два от епизодите са заснети от самия Жак Одиар, с който имах честта да снимам за около 4 минути. Основната ми роля е в трети сезон”, споделя Захари.

В последните седмици освен с „Чамкория”, той радва публиката и с изявите си в проекта „Поетите”, в който с колегите му да рецитират обичани български стихове. През юли артистите се събраха с оркестъра и солистите на Пловдивската опера в Античния театър, за да представят „Поетите и Музиката” – български стихове и български композитори.

И покрай това се появиха снимки, дори клипче, в което кани публиката да гледа „Чамкория” в летния театър. Почитателите му коментират не само проектите му, а и визията му. Захари Бахаров е пуснал брада, която почти изцяло е посивяла, като на места и побеляла. Някои даже го сравниха с Харисън Форд, който изигра култовата роля Индиана Джоунс в популярната поредица. Захари не обръща внимание на шеговитите препратки. И май не смята скоро да променя визията си, тъй като си я поддържа.

Казва, че други въпроси го занимават. Като например, по какъв път да поеме оттук нататък след като навърши 40-те, имайки предвид значимите проекти, които е успял да реализира дотук и много се гордее. Бахаров настоява, че „няма файл провал”, не е устроен така. Въпрос на възприятие. „Като нямаш файл за провал, нямаш и за успеха. Тези са еднакво несъществуващи, обаче това не означава, че не смятам „Чамкория” за постижение. Мисля, че се получи много добре. „Дзифт” е хубав филм, който също ни се получи много добре. Не скромнича излишно”, казвал е актьорът.

Той има и лоши роли, които не харесва. Не стоят в съзнанието му като съжаление, заради което и дори не може да се сети за конкретна. И не би назовал, за да не обиди някого, тъй като става дума за екипна работа. „Неизброими глупости съм правил”, откровен е Захари Бахаров. Той смята, че за актьора се говори през конкретната роля. За себе си е казвал, че умее някои неща, има самочувствие и увереност.

„Тази увереност е много важна, особено в моята професия”, уточнява звездата. Той добре помни какво е усещането да си повярва и моментите, в които го е изпитвал на сцената. Времето изведнъж започвало да тече по друг начин. Има контрол на ситуацията и в същото време е някак извън себе си.

„Тогава съм разбрал, че в крайна сметка го мога. За секунди, за минути, от време на време. Защото много хора, които са успешни актьори, са всъщност технически лица, които лъжат през цялото време. И аз съм имал опасения за себе си, че съм един просто много техничен лъжец, обаче съм имал и случаи, в които да се убедя в

обратното”, казвал е актьорът.

Захари Бахаров признава, че е имало моменти, в които му е омръзвала и професията, средата, всичко. Не защото е обиден, неразбран или се е случило нещо лошо. Просто се изтощава, изморява, писва му. „Който си мисли, че няма цена и е много лесно, греши. И съм си платил всичко с лихвите”, отсича той.

Все пак актьорът смята, че в живота нещата трябва да се приемат такива, каквито са. „Би било наистина грехота да седнеш да се оплакваш. Хората нямат какво да ядат, едва свързват двата края, аз съм здрав, имаме какво да ядем, правя каквото искам… Направо срамота е, ако мрънкам”, отсича Захари Бахаров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече