Ultimate magazine theme for WordPress.

Христо Мутафчиев подозира, че майка му е починала от коронавирус (+Разкри дали влиза в политиката)

0

- Advertisement -

„Загубата на родителите ми беше най-тежкият момент в живота ми“, признава с мъка Христо Мутафчиев, който това лято закръгли 15 години като председател на най-значимата актьорска организация в България – Съюзът на артистите.

Майка му, която работела дълги години в строителството, си отиде миналата година, на 74 г., а баща му – малко след това от мъка по съпругата си. Мутафчиев подозира, че майка му си е отишла именно от коронавирус, тъй като имала същите симптоми.

Актьорът признава, че възстановяването от инсулта също бил тежък момент за него. Днес спортува и се грижи за здравето си, но не крие, че не е отказал алкохола.

„Със сигурност мога да заявя, че Ковид-19 не се отрази добре на хората на изкуството, но не искам да посочвам коя сфера е най-засегната. В крайна сметка всички сме част от икономиката на държавата. Затова и трябва да мислим мащабно, да се грижим за всички сектори“, казва Мутафчиев в интервю за „Уикенд“.

Попитан дали има апетити към политиката, отговаря: „Политика не се прави само в Народното събрание… Партийната работа не я харесвам. И от мястото, на което съм в момента – председател на Съюза на артистите, съм полезен. Древните китайци преди години са казали, че политиката е изкуство за водене на преговори, за да не се стига до война. Смятам, че всеки човек от сутрин до вечер прави политика, за да може семейството му да е добре облечено и да има храна на масата“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече