Ultimate magazine theme for WordPress.

Ето го тайния наследник на проф. Вучков! (СНИМКИ)

0

- Advertisement -

Племенникът на покойния професор Юлиан Вучков се оказа топ имунолог, научи Mister.bg. Михаил Петров-младши е син на полубрата на водещия и съответно – пряк наследник на имуществото на чичо си.

Братът на Вучков

Актьорът Михаил Петров е полубрат на Вучков от първия брак на майка му. Доайенът на Народния театър и носител на „Аскеер“ за поддържаща мъжка роля никога не се е спогаждал с професора. Двамата неведнъж са си разменяли обиди публично и самият Вучков е признавал, че между двамата има нетърпимост.

„Брат ми никога няма да бъде звезда, защото няма творчески замах, много е самовлюбен, а това е потискащо за публиката. Мачкал съм го с такива изказвания, но с определения като „идиот“, каквито ми приписват“, казваше Вучков за актьора, пише „Ретро“.

След смъртта си Вучков оставя наследство от близо половин милион лева и няколко имота, които по закон отиват при неговия брат и семейството му.

Синът на Михаил Петров е роден през 1975 г. Завършва Медицинския университет в София през 2000 година, а 2 години по-късно печели конкурс за редовна докторантура по Микробиология в Националния център по заразни и паразитни болести в София. През 2006 г получава научната степен Доктор по медицина.

През 2010 става Доцент в Катедрата по Микробиология и имунология на Медицински Университет – Пловдив.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече