Ultimate magazine theme for WordPress.

Преди да издъхне Ламбо посочил кой да е новият любовник на Аня Пенчева

0

- Advertisement -

Преди да издъхне Ламбо посочил кой да е новият любовник на Аня Пенчева

„Не спирайте с „Актрисата”, моля ви! Дори и след мен, нека този спектакъл да го има. Друг да играе любовника на Аня.“

 Това са били последните думи на Стефан Данаилов в болницата малко преди да си отиде на 27 ноември след тежко боледуване. Желанието си актьорът отправят пред племенницата си Росица Обрешкова. Това желание Ламбо сподели с учениците си, които идват да го посетят в болницата. До последно Данаилов не спираше да излиза на сцена без значение болежките, които имаше.

Желанието на актьора „Актрисата”да продължи да се играе ще бъде зачетено.

От ученици на актьора „България Днес” научи, че самият той е предложил колегата си Борис Луканов да поеме неговата роля. И това са били последните му  думи.

В пиесата Мастера е екстравагантен възрастен швейцарски банкер, който ухажва актрисата Лидия Мартин, в ролята на Пенчева, и я изкушава да замени сцената за Женевското езеро и магичното спокойствие в страната на шоколада.

 Спектакълът е с участието на Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Иван Панев и Павел Иванов и предизвиква фурор цялата страна, като за кратко време бяха изиграни десетки представления. Преди Ламбо да претърпи инцидент на вилата си в Приморско, който доведе до сложна операция, а след това и до влошаване на състоянието му. бяха програмирани около 15 турнета на „Актрисата”.

Заради смъртта му бяха провалени всички спектакли.

В „Актрисата” Ламбо пърпореше с електрокар за  датски пенсионери, купен специално за него. Радваше се като  дете и развяваше прошарени  коси. 

Все още не е ясно дали в постановката, Борис Луканов ще копира едно към едно образа създаден от Ламбо. И Луканов подобно на Стефан Данаилов има проблеми с краката и ходи с бастун, но е твърде възможно да влезе по друг начин в кожата на героя и да поднесе неочаквани изненади на публиката. Междувременно стана ясно, че журналистката Петя Дикова, която в момента е по майчинство с първото си дете, още прави документален филм за Стефан Данаилов. По него тя работи със спомени от майка си Аня Пенчева и материали от племеницата на Ламбо –  режисьорката Росица Обрешкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече