Ultimate magazine theme for WordPress.

Камен Воденичаров пази лични тайни на Слави

0

- Advertisement -


Камен Воденичаров пази лични тайни на Слави Трифонов, повече от 20 години. Не ги разкри никога. Дори през цялото това време, в което отношенията им бяха смразени след раздялата им през 1998 г. Тогава двамата загърбиха главозамайващите успехи, които постигнаха с колегите си първо с легендарното студентско предаване „Ку-ку”, а после с „Каналето”. А днес Камен Воденичаров води „Вечерта на…” в телевизията на Слави „7/8”. Кой ли е очаквал това?

Със сигурност не и самият Камен Воденичаров. Последно покрай 20-тия юбилей на „Ку-ку”, когато се опита да събере целия екип на една сцена. Тогава Слави казал: „Не, не искам. Няма смисъл да се връщаме назад”. Камен Воденичаров сподели тогава: „Бих бил много доволен, ако се срещнем на професионален терен, но считам, че това е много трудно, почти невъзможно. Защото всеки един има в себе си, запазена някаква болка, някакво разочарование”.


Години по-късно, на 13 март, актьорът, певец, режисьор и сценарист разкри повече за тази болка, която всеки от някогашните му колеги таи, в предаването „БНТ на 60” с водещ Драгомир Драганов.

Странно съвпадение има в числата. На 13 май, денят, в който и изтича извънредното положение, въведено заради коронавируса, Камен Воденичаров ще празнува 54-тия си рожден ден. Със сигурност ще е различен празник, защото Камен ще го посрещне отново в сътрудничество със Слави Трифонов. Любопитното е, че актьорът откровено сподели вижданията си за раздялата им на времето, когато вече се бе присъединил към екипа на телевизия „7/8”. Славата ли не можаха да поделят или еготата им се оказаха по-високи от висотата на общата им цел, мечта, попита го през март Драгомир Драганов, а Камен отвърна, че това е труден въпрос, но смята, че има „компоненти от всяко едно нещо”. И егото на всеки един беше силно, има ли различни желания в каква посока да се развиват и какво да правят.

В крайна сметка през годините всеки от звездния състав на „Ку-ку” и „Каналето” успял да постигне това, което искал да направи, и в театъра, в киното, в телевизията, в музиката. „Само, че мен, лично, днес страшно много ме е яд, защото ние го направихме отделно един от друг. В един момент центробежните сили ни разхвърляха така, че ние не можахме да задържим общата дружина и в днешния ден да имаме всичко онова заедно”, сподели Камен Воденичаров. Той си давал сметка колко по-различно е щяло да бъде всичко, ако не се били разделили. Говорил е с колегите си. И те осъзнавали, че не успели да се преборят егото си един с друг. Помогнали им интриганти, които искали в някаква степен да ги разделят, развалили им в част от взаимоотношенията, в края на 90-те и началото на новия век, и парите, комерсиализацията на продукцията.


„В 90-те правихме всичко за 2 лева. Там не е имало фокусирания върху финансите. Те се появиха в един по-късен момент.
В един момент започваш да печелиш, започваш да виждаш с кого го делиш, как, кой какво влага. Ето за това не бяхме подготвени”, сподели Камен Воденичаров и обобщи, че всички в звездния екип трябвало да имат повече познание, тъй като тази комерсиализация навлязла не само в телевизията, а във всички области. И в някакъв момент „избуяли негативните неща във всеки един от нас”.


Всичко това е вече в миналото. Пролича още при гостуването на актьора в „Шоуто на Слави” в началото на миналата година. Тогава двамата не само демонстрираха топли приятелски чувства, а и зарадваха зрителите със забавни спомени от съвместната си работа.

Все още не беше ясно, че им предстои да се съберат в нов проект. Чак няколко месеца по-късно, на 30 октомври, се появи новината, че Камен ще води предаване в телевизията на Слави „7/8”. Затова пък по време на гостуването му в „Шоуто на Слави” се разбра, че през каквито и препятствия да са преминавали отношенията им, двамата са продължили да спазват колегиалност и приятелска коректност.
„Да разкажа ли за Благоевград, когато дойде… Търсиха те?”, попита неочаквано Камен в края на предаването, при което Слави подскочи и изрично му забрани да разкрива тази лична тайна. И после допълни: „Той е професионалист. Той е телевизионен водещ от много години. Нарочно го казва, защото знае, че няма къде да „ходя”, а случаят е позорен за мен.” „Защо? Тя беше толкова симпатична”, продължи Камен, при което Слави изригна къде на шега, къде на сериозно: „Не искам за нея да говорим”. Така и не стана ясно какво се е случило в Благоевград. Все пак зрителите останаха с впечатлението, че е замесена и жена. Повод за предположенията даде и Слави с обобщението:

„Аз бях много разкрепостен по това време… И тъй като сме били заедно на много места, в много градове, по много участие и ние знаем… Тоест, ти знаеш неща, които аз не искам да знаеш”. Последва кратка пауза, в която първо „Ку-ку бенд” избухна в смях, а после и Камен: „Еми, сега… Какво да направим?! Така се случи”.


Камен Воденичаров е имал период на охладняване и в отношенията си с Тончо Токмакчиев, с когото на времето работиха заедно в предаването „Каналето”, а после правиха „Шоуто на Канала” пак в ефира на БНТ. През 2010 г. когато Воденичаров гостува в предаването „Търси се” по Би Ти Ви, бе загатнато за лек негов конфликт с Тончо и Жоро Торнев, който бе режисьор на „Каналето”. Тогава Торнев призна, че имали разминаване с Камен по проект, по който работели: „Ние всъщност не сме се карали. СТончо може би постъпихме малко, крайно. Сякаш разбра в това, което направихме, нещо съвсем друго, много по-голямо и по-конспиративно.” Тончо пък изтъкна, че с Камен Воденичаров не са имали конфликт и спорели само на тема работа. „Камен всъщност заема една много голяма част от моя живот и той е един от, мога да кажа, най-големите ми приятели”, сподели Тончо Токмакчиев. Той също бе откровен, като изтъкна негативна черта от характера на приятеля си. Камен Воденичаров понякога се изнервял и бил по-сприхав. Случвало се рядко. Бързо му минавало и не нарушавал добрия тон. Камен Воденичаров потвърди, че има моменти, в които не успява да се владее, „яхва метлата”. Дори се е случвало да избухва несправедливо, но умее да се извинява.


„Мисля, че беше и грешка, че нещо не се доразбрахме. Може би взаимно не се доразбрахме”, сподели Камен тогава и изтъкна, че колко много спомени и преживявания има с Тончо и Жоро Торнев.

Камен Воденичаров работи с Токмакчиев до 2018 г. в „Шоуто на Канала”, а приятелството им датира отдавна. Двамата заедно стартират в телевизията. Първите им студентски изяви са в тв постановки в БНТ. Любопитна подробност е, че Камен Воденичаров, с неговия ръст, е играл „джудже дългоноско”, при това няколко пъти. Тогава от реакциите на колегите си в НАТФИЗ Камен осъзнал, че когато е студент и се готви да бъде актьор, е добре да бъде и в телевизията. Било му много интересно, тъй като имал възможност и да разучава какво се случва зад кадър. Все пак това не е първият досег на Камен Воденичаров с телевизията. И няма как да е иначе, тъй като баща му е бил дългогодишен редактор и продуцент в БНТ, където работел 30 години. Той е сред създателите на редакция „Народно творчество” в БНТ. Баща му го завел в телевизията за първи път. Камен бил изключително впечатлен и въодушевен.
„Един ден, минавайки по улица „Раковски”, във всеки магазин, срещайки усмивките и одобрението на хората, след едно от изданията на телевизионна програма „Ку-ку”, споделял е Камен кога безусловно е осъзнал, че го дават по телевизията. Тогава предаването вече било стартирало, а Воденичаров водел куклата, не се показвал, бил зад кадър. Когато започнал да води рубриката „Ку-ку новини”, още с първия си скеч в ефир, разбрал, че „нещата вече са сериозни”.


Камен Воденичаров има завидна професионална биография, в която фигурира и ръководенето на емблематичната музикална телевизия „ММ”, която съществува до 2010 г. Раздялата с „ММ” бил труден момент за него. Актьорът е признавал, че изпитание е било и да свикне с популярността и силната си ангажираност, която на моменти може и да бъде тежест. Денят му винаги е минавал динамично. Дори да се разходи из столичните улици, Камен е сред личностите, които винаги са разпознавани. В този смисъл популярността може да е и изморителна, още повече, ако се налага понякога да отговаряш на едни и същи въпроси. „Разбрах с времето, че това е една тежест, която трябва да бъде приета. Един ден на едно мое разлигавяне, че ми е писнало, че не мога повече, не желая повече, какви са тези турнета, какви са тези хора, Тончо изригна: „Ей, пишлеме, ще ти шибна два шамара. Ако не си искал да станеш популярен актьор, ако не си искал да бъдеш на екрана, да си си стоял вкъщи и да не си излизал никъде”, споделял е Воденичаров. Той има необходимост поне 30 минути на ден да остане сам вкъщи, което му действа презареждащо.


Изморявал се и от вниманието към личният му живот и слуховете. Може би това е причината Камен рядко да коментира теми извън професионалните си проекти. Все пак е споделял, че не обвинява успехите и кариерата си за това, че не е семеен. „Не, не в никакъв случай. По-скоро съжалявам, че не съм имал сили и възможност да съчетая едното с другото”, споделял е Камен и е изтъквал отдадеността си към кариерата. Той е загатвал преди време, че когато преживееш  разочарование, случи ти се нещо, което не е трябвало да стане така, в един момент човек започва да се „затваря”.


„Романтичен, малко меланхоличен, но много щастлив човек с всичките неща, които са преминали през мен. С това, което съм направил заедно и благодарение на моите родители, приятели. С онази огромна емоция, която сме си давали аз заедно с тях и заедно с нашите зрители, не може да бъде по друг начин. Има понякога и малко тъга. Наистина в живота има щастие, много, и малко тъга”, споделял е Камен Воденичаров.

Трифонов бил убеден, че ще умре на пътя

Камен Воденичаров и Слави Трифонов имат много случки заедно, както и такива с колегите си. Силно се открояват няколко, сред които и тази в Благоевград, която си остана мистерия. Затова пък двамата са разказвали в ефир за едно пътуване към Бургас. Камен и Слави били на участие. И пътували в колата на Камен – БМВ, с две врати в милитари зелено. По пътя Слави изненадващо усетил, че сърцето му тупти учестено. „Камене, имам сърцебиене. Спри колата”, заявил Слави.
Камен спрял, при което Слави му казал: „Камене, аз всеки момент ще умра… Ей тук между Сливен и Бургас. Сега ти какво ще правиш?”. Камен опитал да го успокои: „Мен не ме мисли. Дай, успокой се. Няма да умреш. Излез, дишай, спокойно”. Слави не отстъпил: „Аааа, не, не, не. Аз всеки момент умирам. Сигурен съм”. Камен напразно го уверявал, че всичко ще е наред. В крайна сметка двамата стигнали благополучно в Бургас, където първата им задача била да посетят болницата. Лекарите прегледали Слави, след което на свой ред го уверили, че няма повод за безпокойство и е напълно здрав.


Казвали му „Мистър „Мини бар”

Камен Воденичаров имал интересен прякор по времето, когато обикалял по турнета с колегите си от „Каналето”. Казвали му „Мистър „Мини бар”. Тогава, след всяка сценична изява, любимите звезди на цяла България си организирали купон в хотела, в който отсядали. След стабилната почерпка, идвало ред и на мини баровете в стаите им. Обикновено в тях имало една биричка и по две-три други алкохолни питиета. Традиционната шега била на следващия ден Камен Воденичаров да обиколи стаите и да провери дали всички са си изпълнили „домашното”. Имало даже и конкурси, които той печелел. Оттук и майтапа с прякора му „Мистър Мини бар”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече