Ultimate magazine theme for WordPress.

Синът на Светослав Пеев захвърлил расото, за да работи като чистач

0

- Advertisement -

Синът на легендарния актьор Славчо Пеев – Петър, изкарва прехраната си като чистач. След като дълги години работил като свещеник, той се отказал от духовенството и в момента се труди с метла и парцал. Печелел доста добри пари.

„Моят син се ожени, след като навърши 30 години. И като ги заредиха с жена му – момче, момиче, момче, момиче. Четири внучета прекрасни имам, на които им е забранено да ме наричат „дядо”. Викат ми Славчо.  С леля си Йоана също говорят на  малки имена. Синът ме дълги години бе свещеник, но се отказа и сега е чистач.  Чисти къщи, посредничи на бригадите за почистване на домовете. Много работа има. Хората обичат жилищата им да светят от чистото. Сега получава много поръчки, покрай извънредното положение. Нека работи. Трябваше да замине в Англия, там да работи. Но не замина, защото дойде пандемията и затвориха границите. Сега е в София, а сестра му в Лондон. Дъщеря ми завърши право и вече може да работи както адвокат във всяка точка на света”, откровеничи пред стари авери знаменитият актьор.

Синът на Славчо Пеев със съпругата си и четирите им деца


Актьорът издава, че се чувства като затворник. Единственото му развлечение били внучетата, които идвали да си играят пред входа на блока, в който живее. Хлапетата го карали да се усмихва и да вярва в бъдещия свободен живот.


Верен помощник в дните на изолация му бил колегата Мариан Бачев. Младит мъж се грижел за него и често пазарувал в кварталния магазин. Натоварен с торби, стигал до входа на Славчо Пеев. Актьорът слизал да си вземе покупките, както и домашно приготвената храна от съпругата на Бачев – Милена.


Двамата с Мариан Бачев често си бъбрели за бъдещето на българския театър и кино, за това какво трябва да се играе под прожекторите след като карантината падне и какво няма да бъде интересно на зрителите. Стигнали до извода, че задължително трябва да продължат с „Римска баня”, „Сако от велур”, „Да, господин премиер”  и още няколко постановки. Възрастта не му тежала и усещал, че може още дълго да е пред камерите.


Не се притеснявал и за децата си, защото имали стабилни професии. Бил категоричен, че синът му Петър никога повече нямало да се върне към свещеническата професия, която упражнявал дълги години. Семейството му било под изолация, но той излизал, защото трябвало да работи. Разбира се, ползвал маски, ръкавици, дезинфектанти.В Лондон дисциплината била още по-строга, а излизанията до супер маркетите ограничени като бройка. Дъщеря му спазвала стриктно изолацията, защото не искала да си има вземане даване с органите на реда.


Славчо Пеев избягва да се разхожда сред софийските улици, защото попада в рисковата група на възрастните хора. Стои си у дома, чете и гледа телевизия. Надява се епидемията да отмине колкото се може по-бързо.


Припомняме, че актьорската кариера на Славчо Пеев включва над 70 театрални и 100 телевизионни роли. Най-запомнящите му изяви са в кинохитовете „С деца на море”, „Няма нищо по-хубаво от лошото време”, „Мисия Лондон”. През последните години Светослав успешно ръководи няколко театрални трупи в провинцията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече