Ultimate magazine theme for WordPress.

Абсолютният шемет: Светльо Иванов изпил водата на рибките си, ял ароматизатор, закъснял за сватбата си…

0

- Advertisement -

Абсолютният шемет: Светльо Иванов изпил водата на рибките си, ял ароматизатовр, закъснял за сватбата си,


„В живота се опитваме да владеем хаоса. Редът е абстракция”, казват водещия на „120 минути” и съпругата му Вяра Деянова

„Между машината на времето, опитите на Йоанна и това да пазя Светльо да не изпие водата на рибата си живеем добре”, сподели Вяра Деянова преди дни в „Шоуто на Николаос Цитиридис”. Журналистката, която доскоро бе част от екипа на Би Ти Ви, а днес разказва за вдъхновяващи истории в медийна платформа в интернет, се включи от вкъщи със съпруга си Светослав Иванов – водещият на предаването „120 минути” по Би Ти Ви, и дъщеря им Йоанна – млад изобретател.

Гостуването на Светльо и Вяра започна със съболезнования за загубата на колегата им Милен Цветков и размисли за разделението в обществото на хора, които спазват правилата и спират на червено, и такива, които не спазват правилата и натискат газта. А малко по-късно, темата бе Великден. Семейството внесе позитивизъм в телевизионния ефир и разказа толкова забавни случки, че в един момент, ако бяха представени само от един, съвсем щяха да напомнят за „стендъп комеди”, с каквато се занимава и самият водещ Николаос Цитиридис.


Е, семейство Иванови безспорно са му конкуренция. При това хитовете им бяха съвсем спонтанни, както се случват и в живота им. „Съвсем естествено”, поясни Вяра по въпроса дали със Светльо си спогаждат номера, за да им е забавно като двойка. Не, не се налага да ги мислят и планират. Всъщност двамата се опитват да избегнат комичните ситуации, които открай време са част от ежедневието им. В работата си са изключително прецизни, истински професионалисти.


„В живота си се опитваме наистина да владеем хаоса, тъй като редът е нещо много абстрактно”, споделиха Светльо и Вяра, допълвайки мисълта си. Двамата си приличат дори и в недостатъците си. Случвало се е даже, пак спонтанно, в свои интервюта да се „надцакват” със забавни истории за толкова колко са разсеяни и даже да спорят кой е по от двамата. В социална изолация пък чаровните съпрузи прекарват доста време заедно, което често е приключение.


Новото 20 е от този Великден. Светльо се прибрал с плик с прясно агнешко. Само че не знаел точно каква част или части от агнето е взел. С Вяра направили кратко проучване в интернет, като в един момент се усъмнили, че е пилешко. Накрая се обадили на кума си, който е вещ кулинар, когато става дума за месо. Той им разяснил всичко. На следващата сутрин, Светльо станал в 6. С Вяра сготвили агнешкото, а после водещият на предаването „120 минути” отишъл на работа.


„Преди няколко вечери Светльо изпи водата на рибата”,

сподели през смях Вяра и по-късно допълни, че всъщност не пил водата на рибата, а бозата на рибата, тъй като отдавна не били почиствали аквариума. Тази задача Светльо изпълнил с дъщеря им Йоанна, като за целта прехвърлили рибата в чаша. Измили аквариума и върнали рибата. „Сложихме детето да спи и той изпи водата от чашата. Т.е. тези неща, сладките отмъщения се случват небрежно”, разказа Вяра, а мъжът й Светльо допълни с чувство за хумор: „Пийнах я, имаше интересен вкус…”.
Е, този път не се е шашнал толкова, че да звънне на личния си лекар, както често правел в преди.

 Както се случило, когато хапнал ароматизатор.

Светльо бил с приятели на море и изчаквал в колата, която не бил негова, както може да се предположи. Както кротко си стоял, видял кутийка с желирани бонбони, сипал си в шепа и на екс. В момента, в който ги сложил в устата си, водещият усетил странен вкус. Проблеснало му, че май не са желирани бонбони, но в паниката ги глътнал. Оказало се, че това е ароматизатор. През деня Светльо чувствал известно неразположение, но за щастие всичко било наред.


Любопитна подробност е, че Вяра не му отстъпва по разсеяност. Журналистката е признавала, че и двамата са отнесени, над нещата са. „В известен смисъл това ни помага да живеем по-леко. В някой смисъл сме леко странни в очите на останалите. Качвала съм се в такси с две дистанционни в ръка, вместо с двата телефона”, признавала е Вяра. Мъжът й Светльо пък е бързал за полет без паспорт и самолетен билет. „Спомням си втората зима на детето. Йоанна вече беше на година и нещо. Заваля един красив пухкав сняг и аз реших да я изведа и вече да ѝ разказвам, а тя да види и да контактува със света. Усещах през цялото време, докато бяхме на двора, а аз старателно тръсках клоните на дърветата и разказвах как отгоре катеричките са се скрили и пада пухкав снежец, че тя гледа малко дистанцирано и сурово на целия мой спектакъл. След половин час разходка разбрах, че аз съм я извела без обувки, по чорапки, и най-вероятно не ѝ е било комфортно”, разказвала е Вяра.
Новата любима история на приятелите им, а вече и на зрителите на Би Ти Ви, тъй като я разказаха и в шоуто на Николаос Цитиридис, е как чаровните съпрузи спали в хотел на 500 метра от дома си. Наскоро, малко преди карантината, Светльо и Вяра излезли в петък вечер. Дъщеря им Йонна била при баба си. Трябвало да бъде забавна, приятна, може би романтична вечер. Всъщност била точно такава. Пред дома си съпрузите се усетили, че са забравили ключовете си вътре. И няма как да се приберат. Нямало как и да извикат денонощен ключар, тъй като вратата им е с по-сложен патрон. „Странно е да се будиш на 500 метра от вас”, обобщиха през смях Светльо и Вяра и допълниха, че хапнали и се прибрали вкъщи, което отнело близо 3 минути пеша.
Преди дни Вяра решила да си направи нещо като палатков лагер вкъщи, за да си работи в уединение. Само, че не успяла, тъй като Светльо и Йоанна бързо се присъединили. Ползвали и лаптопа й, за да си теглят приложения за наблюдение на звездите. Йоанна е изключително любознателна, което не е изненада, предвид професията на родителите им. И все пак дъщерята на Светльо и Вяра се е ориентирала към науката. Тя е млад изобретател. Баща й показа в ефира на Би Ти Ви две от последните й изобретения – робот, който още не е довършен, и машина на времето. „Гледаме да няма много счупени неща вкъщи, сваляме я от шкафове… Тя изобретява денонощно, което означава, че нашата козметика свършва непрекъснато, защото й е нужна за химически опити”, сподели Вяра с усмивка. И допълни: „Щастливи сме!”.

Той закъснял за сватбата им в Рим

Любимият им град е Рим. Посещават го всяка година. Там бе и сватбата им, за която Светльо закъснял. Вяра го чакала в църквата. Венчавката започнала. Младоженецът страшно се притеснил, тъй като все още бил в метрото. Булката още повече. В крайна сметка романтичната сватба се случила. Светльо закъснял, защото тръгнал по друг маршрут, за да не види булката преди венчавката и решил да хване метрото.
Двамата са изключително щастливи. Радват се на хармония вкъщи. Подкрепят се в професионалните си стремежи, споделят една житейска философия, в което важно място имат семейните ценности. „Това е обет пред Бог, че ще живееш по правила, които носят добро за всички. Свързвам семейството със зрелостта, в която навлиза всяка любов, която дава живот на нов човек. Семейството е центърът на живота и всеки ден благодаря на съдбата, че нашето семейство се случи”, споделял е Светльо.
Вяра пък е изтъквала колко много си приличат, макар да имат своите малки различия. И двамата са много сетивни и често единият усеща как се чувства другият. Вяра се учи на търпение. Не просто оценява силните страни на мъжа си. „Аз имам нужда от неговите ум, обич, доброта и грижа, за да мога да съм силна.  Аз съм от тези жени, които на пръв поглед са много борбени, но само защото знам, че не съм сама”, казва Вяра. Със Светльо си говорят дълго за всичко, което им се е случило през деня. Той описва жена си като много нежна душа и много предприемчив ум. „Само за една година тя ми показа как една идея може да се превърне в иновативна ниша, на която в момента хиляди хора се радват. Тя е последователна и упорита. И чудесна майка. Много се гордея с нея”, споделял е Светльо.

Тя паднала в краката му на първата им среща

Светльо и Вяра се запознават в „Дарик радио”, където започва пътят им в журналистиката. „Едно момиче влезе в стаята. Беше облечено в розова блузка и имаше oчила с розови рамки. Когато се наведе, за да се прави, че чете вестник, очилата й паднаха върху бюрото. Тогава си казах: „Тя е като мен. Как е възможно?”. Тогава вътрешният ми глас ми каза нещо, спомням си го ясно: „Ами, ако това е жена ми?”, припомнял си е Светльо.
Тогава му приличала на мечтателка с чувство за хумор, чаровна и красива. Бързо усетил, че му е много приятно да говори с нея и непрекъснато търсел поводи за това. А и Вяра била сред малкото, които се смеели на вицовете му. И все пак първата им среща била чак шест месеца след запознанството им. „Светльо ме заведе на постановката „Хъшове” в Народния театър. По време на антракта паднах по стълбите, право в краката му. Тази метафора важи и до днес”, споделяла е Вяра.
Любовта им е от пръв поглед. „Но тази непреходност изисква грижи всеки ден”, казвала е журналистката. Съпругът й полага грижи и в интервюта винаги е споделял, че за него семейството е на първо място. „Аз мога да се почувствам истински мъж само когато знам, че Вяра и Йоанна са добре. Чак тогава мога да продължавам да надграждам и да си мисля, че правя нещо в този живот”, споделял е водещият.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече