Ultimate magazine theme for WordPress.

Фънки с нечовешки откровения: Заради коронавируса бизнесът ми с концерти е тотален крах! Пукам само водка, вряло шкембе и пача!

0

- Advertisement -


Представяте ли си музикално риалити без Фънки в журито? Димитър Ковачев е като люта чушка в състезанията за певчески и имитаторски таланти – без нея на манджата, колкото и майсторски да е сготвена, й липсва пикантост. Култовият рокаджия винаги намира начин да захапе участниците в предавания като „Мюзик Айдъл”, „Музикална академия” и „Като две капки вода”. При това го прави толкова зрелищно и с неподправено чувство за хумор, че дори и „жертвите” му не се сърдят. Промоутърът  и организатор №1 на мегаконцерти не се поддава на паника, въпреки че бизнеса му търпи огромни загуби. Ето какво казва Фънки в интервю за „Уикенд“.– Фънки, изплашен ли сте заради коронавируса? Спазвате ли наложените мерки?    
– Човек не бива да се поддава на страха, известно е, че и без това всички ще пукнем. Стоя си вкъщи, позволявам си само да отскоча до аптеката, магазина и офиса. Единствено се притеснявам за бизнеса. Трудно ми е да определя загубите, тотален крах е. Бизнесът ми е свързан с масови мероприятия, каквито са концертите. Явно ще фалирам и ще трябва да се самоубия (смее се – б.а.). Какво да правя? Да се надяваме, че този проклет вирус ще бъде овладян до 2-3 месеца, защото иначе ще е пагубно за много бизнеси! Това е шамар за целия свят. Работата е зле, но не бива да се поддаваме на страха и паниката. Първо трябва да се овладее идиотския вирус, след това ще ни удари голямата икономическа криза. Не знам как ще продължи цялата история.


– Служителите ви в „София мюзик ентърпрайсис” в неплатен отпуск ли са?
-Да, няма как. Как ще продължат нещата и какво ще стане, си нямам и идея. Говорихме с моят приятел и съдружник Иван Нестров-Амебата, но и той не предлага нищо интересно. Загубите са големи. Имаме и кредити… Нямам и  идея, какви ще ги вършим занапред. Стоя си вкъщи, пия ракия и си свиря. Освен да ставаме пазачи на бостан, за друго не се сещам! Надявам се нещата да си дойдат на мястото с времето. Не трябва да има паника, това е най-важното. Ходя и си журирам в „Капките”, екипиран с маска и ръкавици. Хората трябва да спазват наложените мерки и да не се паникьосват. Тъжно става това интервю… Нека си говорим за нещо по-приятно, за „Като две капки вода”, например, където ги правя на мармалад, ако не съм доволен.


– Как се чувствате за пореден път като жури, но за първи път без публика?
– Шоуто си върви готино. Хората трябва да си стоят вкъщи и да гледат телевизия. Вече съм старата артилерия в „Капките”. Непрекъснат купон, дори без публика. Целият екип е с маски и ръкавици – направо е мазало.


– Имаше ли вариант този сезон да не участвате в „Капките”?
– Не ми пука. Участието ми във формати е между другото. Не съм някакъв телевизионер, а и не желая да бъда.  Музикант съм, свирнята и китарата са важни за мен. Поканиха ме отново да бъда жури и приех. Гот ми е да съм в шоуто, но не ми е на всяка цена.


– Към журито се присъедини и Юлиян Вергов. Ще се сработите ли и с него така добре, както с Хилда Казасян?
– Да, категорично. Юлиян е много готин пич, интелигентно копеле. При всички случаи ще бъде много як купон.


– Хилда Казасян прави ли ви забележки, че сте прекалено рязък към даден участник?
– Случва се. Хилда ми казва това или онова, но к`во от това. Въобще не обръщам внимание, държа си се както си искам.


– Съжалявате ли, че още на първия лайф на „Капките” съсякохте участника Георги Симеонов, казвайки, че „пее като бизон и стоял като умреляк на сцената”?
– Изобщо не съжалявам. Просто му казах истината. Не съм лошото ченге, просто винаги казвам това, което мисля. Откровен съм. В момента, когато Георги се представи добре, той ще бъде похвален и поощрен от мен. Винаги съм казвал това, което мисля. Няма как да се очаква да бъда обран, умерен и съобразителен. Не желая да правя компромиси – това е! Дори в тоталитарните години си плямпах това, което ми е на сърцето и езика, та сега ли да се съобразявам?! Ако на някой не му харесва- да си спре телевизора!


– Продуцентът Маги Халваджиян и близките ви не смятат ли, че сте прекалено рязък и езика ви е доста хаплив?
– Не. Въобще не ме интересува, какво мислят близките ми. Според мен Маги ме подкрепя напълно. Толкова сезони съм бил жури във формата и не ми е направил нито една забележка, дори и да не е съгласен с мен. Халваджиян е готин агент и много добре знае нещата.


– Все пак допускал ли сте, че вашата откровеност може да доведе до там да ви изгонят от шоуто?
– Да, допускал съм, но въобще не ми пука.


– Опитвате ли се понякога да подтискате гнева си?
– Да, много пъти се случва. Има моменти, когато ми се иска да бъда още по-рязък. Мога да бъда и още по-краен, директно да ги разфасовам на ивици. Успявам да се въздържам, трябва да ми се отчете това.


– А бихте ли се извинил, когато сгрешите?
– Не, категорично не. Ако някой от участниците се обиди от мое изказване, мястото му просто не е в „Като две капки вода”. Участникът знае в какво предаване се явява. Не харесвам ли – мачкам. Слава Богу, до сега не съм получавал никакви закани от порязани участници. Преди време имаше един, който се опита да ми опонира, но аз обосновано забраних да ми се правят всякакви просташки изказвания, които не почиват върху твърда основа.


– Мнението ви за подбора на тазгодишните участници?
– Доволен съм. Има данни в участниците. Очаквам тепърва да се разгърнат.


– Какво ще направите с хонорара от „Капките?
– Ще го изпия. Ще го инвестирам в моя дебел корем. Много хубаво ще се почерпя с приятели, след като имам право да се събирам с повече хора. По цял ден се моля на Господ да се приключи в тези вируси и простотии, да се разкарат вече, за да може хората да се успокоят и да се отдадат на песен, култура и живот.


– Обиждат ли ви писанията по форумите за вас – простете, ще цитирам част от тях: че сте бил „свиня-палячо”, „лоен Мишелин”, „прост и дебел глиган”?
– Как ще се обиждам?! В никакъв случай! Въобще не ми пука, какво пишат тъпанарите. Ако искат да дойдат да ме пробват, колко съм дебел и какъв съм (смее се – б.а.). Тогава ще видят за какво стана въпрос. Въобще не им обръщам никакво внимание на глупендерите.


– Къде свирехте преди да бъде обявено извънредно положение в страната?
– С „Черно фередже” и със Стенли. Участвах в един много приятен експериментален джаз проект с двама приятели. Много се кефех, беше интересно. С готини музиканти се чувствам на мястото си.


– Как е здравето ви?
– Кръвното ми продължава да бъде високо, както и кръвната захар. И тази година съм на редовната си диета, която правя всяка зима. Само куркума не ям (смее се – б.а.) Всичко върви много добре. Гоня да напълнея още 5 килограма, които ми трябват. Тази година има проблеми със сланината, не мога да намеря хубава, и това си е проблем за мен. Скриха я заради свинският грип, но не съм се отказал да търся. Пукам само диетична водка (смее се – б.а.).


– С какви килограми се чувствате най-добре?
– Винаги се чувствам добре. За мен килограмите са без значение. Освен това винаги съм обичал най-много да се наям и да си легна.


– Все още ли хапвате почти вряла супа?
– Обожавам. Мога да ям по няколко пъти на ден вряло шкембе или пача. От години не сядам на маса без люто и много горещо.


– На 60 години не трябва ли да бъдете по-внимателен към здравето си?
– Да не говорим по тези въпроси. Аз не съм на 60 години, чувствам се на 55. Пердаша си с пълна пара напред. Не ходя на лекар. Да не съм луд да го правя? Не искам да ходя на доктор. Имам приятели лекари, но с тях се напиваме.


– Близките ви как са?
– Добре са. Синът ми се занимава с брокерство, дъщерята по всяка вероятност ще играе във филм, но повече от това не мога да кажа. Не съм се интересувал, защото съм зает със себе си. В моята фамилия единствената звезда съм аз. Мама се държи страхотно. Много е добре. На 80 години е и носи със страшен кеф фланелки на метъл банди. Страхотна жена. Не й пука въобще от бедственото положение, има страхотно чувство за хумор.


– Съпругата ви ли ви излъга да се ожените за нея, или вие нея?
– Тя ме излъга. Бяхме 8 години гаджета, преди да се оженим. По принцип живея с мисълта, че съм се оженили за нея още когато съм се родил. Много се пази да не взема нещо много насериозно, защото може да стане лошо.


– Романтик ли сте?
– Не особено. Аз съм малко дървеняк, но предполагам, че причината за това е, че съм се отдал на музиката изцяло.


– Скъпи ли са накитите, които носите по себе си?
– Изобщо. Моите бижута, като ги събера всички, са на стойност има-няма 50 лева.


– Как започва денят ви сутрин?
– Ставам към 6 и времето ми стига за всичко. Ако спиш като болно прасе до 12 часа, по-добре да отидеш да се гръмнеш, защото денят си е отишъл и по-добре не се събуждай. Необходими са ми около 3 часа сън, за да си отпочина. Гледам много сериали. Филмите са терапия за мен.


– Наивен ли сте понякога?
– Ще си остана наивник цял живот. По-добре ми звучи обаче „непоправим мечтател”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече