Ultimate magazine theme for WordPress.

Лошото стигна Иван и Андрей: От 5 години се чудим кога ще спре да ни върви. И ето, спряха ни всички предавания!

0

- Advertisement -

Карантинната криза удари жестоко бизнеса, но се оказа златно време за телевизиите. Едва ли някога преди е имало момент, в който пред екраните да се събират толкова много хора, както сега. На този фон обаче двама продуценти са тотално прецакани и не само че не могат да се облажат от общия ръст на тв аудиторията, но и търпят огромни загуби. Това са Андрей Арнаудов и Иван Христов.

Нито едно от предаванията на Андрей и Иван в момента не им носи реални финансови облаги, установи „Уикенд”. След като преди седмица Би Ти Ви направи тотални реорганизации в програмната си схема, двамата съвсем неочаквано се оказаха зад борда на телевизията. Само допреди дни те се хвалеха, че са единствените външни продуценти, които все още правят предавания там. А продуцираните от тях рубрики се радваха на колосален рейтинг.
Преди Нова година медийната група прекрати отношенията със своите доскорошни „златни кокошки” – Любо Нейков и Евтим Милошев, а преди това – и със Слави Трифонов. Отпадна и съвсем кратко просъществувалото предаване на Краси Ванков „Помощ 112”.

Затова пък Андрей и Иван започнаха да пълнят ефира в сряда и четвъртък с риалититата „Смени жената” и „Бригада Нов дом”, в неделя – с шоуто „Папараци”, и в петък – с най-голямата си гордост до момента – своя първи сериал „Съни бийч”.

С един замах обаче Би Ти Ви съсипа всичко, като спря вторите две програми, а първите две остави единствено с повторения на стари епизоди, вместо с новите им сезони. В тв средите вече цъкат с езици, че това може би е началото на края за Андрей и Иван, които години наред работят всеотдайно, за да изградят продуцентска империя.


Особено болезнено за двамата продуценти било спирането на сериала им, който те в продължение на цели две години се чудеха как да докарат до тв ефир. „Съни бийч” е заснет още през лятото на 2018 г. и трябваше да се излъчи същата есен. По време на работата върху него обаче тези планове са тотално съсипани заради избухването на полицейски скандал около семейство Арабаджиеви, които любезно предоставят хотела си в Слънчев бряг за декор на продукцията с цел реклама чрез продуктово позициониране. В Би Ти Ви решават, че точно в този момент не могат да пуснат сериал, чието действие се развива в хотел на семейството. Впоследствие стартът на „Съни бийч” е обявяван и отлаган още няколко пъти, докато този февруари епизод едно най-накрая е излъчен. Андрей и Иван си отдъхват, облекчени, че трудът им най-накрая ще бъде възнаграден, тъй като през цялото време, докато са в позиция „Готови!” и очакват да чуят „Старт!”, те не взимат и стотинка за своята продукция, за създаването на която обаче вече са платили. Но след епизод 4 Би Ти Ви обявява болезнената новина – „Сини бийч” спира до второ нареждане. Обещанието е, че ще тръгне отново, когато кризата с коронавируса отмине. Кога ще стане това, засега никой не знае.


В същото време шоуто „Папараци” също е изпратено в историята и според официалната информацията телевизията няма намерение да го връща в програмата си. Това с допълнителни загуби на Христов и Арнаудов, към които се добавя и фактът, че губят пари и заради спирането на новите сезони на двете си риалитита. Говори се, благодарение на всичко това двамата продуценти внезапно и без никакви предварителни индикации се били озовали на червено. По ирония са съдбата смятаните доскоро за прецакани от тях Любо Нейков и Евтим Милошев се връщат в ефирното време на „Съни бийч” с повторение на стария си шлагер „Столичани в повече”.
Андрей и Иван се чудели откъде е дошъл този лош късмет. Хората, които работят с тях, започнали да стават фаталисти. Те подозирали черно проклятие, което съсипва бизнеса. Дори обвинявали за него бившата жена на Иван – Вихра. Изоставената преди време съпруга отдавна се занимава с астрология и мистика и била първата заподозряна в насочване на негативна енергия – нещо, за което няма никакви доказателства.


Като няма къде другаде, в сряда телевизионерите се включиха пряко в интернет от своя офис. „От 5 години нямахме неуспешен проект и се чудехме кога ще спре да ни върви. И ето!”, не изневери на хумористичния си стил Андрей. Той обаче каза, че не се радва на успешните си проекти дори ден след като те приключат. По същия начин не съжалявал за неуспехите, а се опитвал да извлече от тях ценни уроци. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече