Ultimate magazine theme for WordPress.

Като няма фитнес има планк (6 причини да правите упражнението всеки ден)

0

- Advertisement -

В дните, когато фитнес залите не работят заради пламналата епидемия с коронавируса, спортни спецове предлагат да пробвате едно от най-ефективните упражнения планк в домашни условия, видя mister.bg

Това е едно от най-ефективните упражнения, които можем да правим у дома. То не изисква нито много време, нито сложна техника и не трябва да чакаме дълго, за да видим резултатите. Ако се изпълнява правилно, то е сред най-добрите начини да стопим мазнините на корема и талията.

Вижте 6 причини да правите планк всеки ден:

Помага за подсилване на мускулите на гърба

Планкът предотвратяват дегенеративни заболявания на дисковете, което е един от най-често срещаните проблеми на гърба. Подсилва долната част на гърба, което ще ви помогне да се избавите от болките между плешките, които се появяват при продължително заседяване. Ако правите всеки ден планк, постепенно ще почувствате гърба си по-изправен – мускулите му ще са по-силни.

Метаболизмът се ускорява

При упражнението „дъска“ изгаряте повече калории, отколкото при други традиционни упражнения. То е особено полезно за хора, които водят уседнал начин на живот. Всекидневната 10-минутна тренировка у дома преди или след работа ще осигури по-добър метаболизъм през целия ден, дори и по време на сън.

Укрепват се основните мускули

Планкът включва всички основни мускулни групи. Укрепването им ще подобри способността да вдигате тежки неща, ще оформи талията и ще укрепне гърба.

Координацията се подобрява

Опитали ли сте да стоите на един крак? Как ви се стори? Ако не е било лесно, това означава, че коремните мускули вероятно не са достатъчно силни. Редовното изпълнение на страничен планк със сигурност ще подобри баланса ви.

Развива се гъвкавост

С тази тренировка разтягате мускулите около раменете, гърдите и ключиците. Бицепсите и хълбоците също се развиват, краката и стъпалата стават по-гъвкави.

Психологическото състояние се подобрява

Упражнението има ефект и върху нервната система. Планкът помага да се отървете от тревожността и депресивните симптоми, но само ако превърнете това упражнение като част от ежедневието си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече