Ultimate magazine theme for WordPress.

Ники Кънчев тъгува за телевизията: „Биг Брадър” беше труден за снимане, голямата ми любов е „Стани богат”

0

- Advertisement -

Ники Кънчев е в „един много интересен период от живота си”, сподели самият той при последната си медийна изява. А напоследък те са предимно в интернет. Журналистът, който е сред най-известните лица в телевизионния ефир през последните години, в момента се е фокусирал върху предаването си в „Дарик радио” и рубриката си в популярен сайт.

Ники Кънчев интервюира известни личности, а паралелно с това реди програмата си с участия във филми и сериал. Ники вече може да бъде видян в новата лента „Ятаган”, в която играе себе си – водещ, на който гостуват героите на Жени Калканджиева и Васил Василев-Зуека. Журналистът вече има покани от няколко продукции, но засега издава само предстоящото си участие в един от сериалите на известните влогъри Павел Колев и Ицака. Междувременно Кънчев обмисля изява в друг игрален филм, който ще проследи живота на боксьора Исмаил Мустафов. Журналистът е ангажиран и с рубриката си в интернет сайт, за която има предложения от телевизии. Кънчев засега държи да остане само в интернет.
„Онзи ден получих висока оценка от моя идол Кеворк Кеворкян, който каза, че е гледал няколко епизода и че това е едно от най-добрите неща, които съм правил досега. Няма да крия, че ми стана приятно”, похвали се журналистът.  


Ники Кънчев, който е популярен най-вече като водещ на предаването „Стани богат” и риалити формата „ВИП Брадър”, не случайно споменава ветерана. Ники се е учил от него, когато навремето припознал журналистиката като свое призвание. Той взел решението още като малък, когато прочел първите детски вестници. Впечатлявал се от подредбата на рубриките и темите. „След това забравих за това, защото в Червен бряг каква журналистика мога да практикувам?!”, припомня си Ники. И все пак кандидатствал във Факултета по журналистика, въпреки че бил в математическа паралелка. А тогава било изключително трудно. Приели го от първия път. Попаднал в един випуск с Любен Дилов-син и Кристина Патрашкова.


Продължил образованието си в Москва. Брат му учел в Харков, и казвал, че да си студент в чужбина е невероятно изживяване. Ники имал и приятел, който учел в Будапеща. „И след две години в Софийския университет, видях в Учебния отдел, че има места за студенти в Санкт Петербург и Москва. Взех, че кандидатствах”, припомня си Ники Кънчев.


Той пише първо за музика, която винаги го е привличала. Още като тийнейджър е срещал „Щурците” след концерт в Червен бряг, по-късно силно емоционална е била тази и с „Тангра” след тяхна изява в Капитановци, Видинско. Днес, когато ги познава лично, Ники им е споделял тези спомени. Главен редактор е на музикалния вестник „Рок булевард”, след което става шеф на вътрешните новини във в. „Дума”, когато главен редактор там е легендата Стефан Продев.
В журналистиката голямо влияние на Ники е имал именно идолът му Кеворк Кеворкян. „Много ми повлия „Всяка неделя”. Начинът, по който Кеворк структурираше разговорите си, самото предаване, магазинната форма много ми допадаше. Той е един от моите учители. Сега предаването ми в „Дарик радио” е построено на този принцип – миксирано е, много е шашаво, много е различно”, споделя Ники Кънчев. Други колеги, от които се е учил, са Енчо Господинов, въпреки че не го познавал лично, Димитри Иванов, Тома Томов. Водещият на „Стани богат” следял и големите имена в световен мащаб  като Дейвид Летерман, Джей Лено, сега много харесва Джими Фалън.


„От българските колеги бих отличил Слави Трифонов, Митко Павлов, Жоро Любенов. Това са хора, които дълго време са се задържали на екран и заслужават уважение, защото се пребориха с много неща в ефира”, категоричен е Ники Кънчев. Той харесва и новият водещ на вечерното шоу по Би Ти Ви. Журналистът изтъкна, че Николаос Цитиридис „има желание, хъс, отворен е”. „Аз в началото бях доста дървен. Докато той не е. Личи си, че е бил на сцена, че няма проблеми с това да се появява пред десетки хиляди души”, казва Ники и допълва, че ще проследи как колегата му ще продължи, как ще му понесе. Не славата, а какъв е характерът му.  
Ники Кънчев не крие, че телевизията му липсва. Емблематичният водещ тъгува най-вече за предаването „Стани богат”, за което печели кастинг, преборвайки се с „някои от най-известните актьори и водещи в България”. Не би искал да ги споменава, защото повечето от тях са му приятели. „Не искам това да излиза същността на живота ми. Всеки се е явявал на кастинги, и му прави чест. Не знам защо избраха мен, може би защото съм журналист. Това се случи през 2000 г., когато все още имаше ярка персонализирана журналистика”, казва Ники Кънчев. Той работи с продуцентите на „Стани богат” първо в предаването „Джубокс” с водещ Део.

Ники пишел сценариите му, ходел на снимките, помагал му като на по-малък брат. И продуцентите видели, че има афинитет към тези неща. Поканили го на кастинг за „Стани богат”. Кънчев спечелил, след което ходели в Букурещ, за да се подготвят. На 12 май 2001 г. предаването стартира.


С времето Ники Кънчев успява да реализира много свои идеи в „Стани богат”. Като например веднъж в месеца да канят гост и да направят нещо като шампионска лига, в която да участват тези, които са имали най-високи резултати. Водещият, според позицията му, не е „зло куче, което пази парите”. Ники Кънчев винаги е бил на страната на играчите.  И не, не е получавал предварително отговорите на въпросите.
„Биг Брадър” ми липсва също, разбира се, това е едно от моите телевизионни деца, на които аз съм лице. Не ми липсва единствено поради факта, че е много тежко за снимане, много тежко за водене. „Биг Брадър” е най-тежкото предаване, което съм правил досега”, признава Ники Кънчев. Имало е случаи, в които работния му ден продължава 18 часа, 6 от които е в ефир.


В това риалити водещият трябва да е „абсолютно в час”, тъй като всичко се върти около характерите. „Ролята на водещия там е много силна, за да подаде посланията. „Биг Брадър” започна през октомври 2004 г. С кратки прекъсвания, цели 18 сезона…”, обобщава Кънев. Това е „едно от най-ярките предавания”, казва той, и подчертава колко много му е дало. В световен мащаб да се свързва с възмущението, че някой е направил нещо по телевизията. Ники Кънчев изтъква, че е „масово предаване”, но в него има и много психология.
Днес водещият е силно мотивиран за новите си проекти. Любопитни са за почитателите интервютата му в рубриката си в интернет сайт, за която казва, че е на „ниво телевизия”. Голям интерес има и към актьорските изяви на водещия, които стартират с филма „Ятаган”. В него Ники Кънчев е водещ, който задава въпроси на героите на Жени Калканджиева и Васил Василев-Зуека. „Призовавам зрителите да не мигат, да не ходят до тоалетна, защото могат да ме изпуснат”, шегува се Кънчев. Той се съгласил да участва във филма, тъй като е в такъв етап на живота си, в който може да погледне с усмивка и дори с насмешка на това, което прави. „И преди съм имал покани за участия във филми, но не съм се съгласявал. Човек трябва да си дозира изявите”, споделя той. За един водещ е ключово е да не се преекспонира, освен ако не е всеки ден на екран. „Всички други водещи ги съветвам да натискат газта, да отпускат газта, защото човек има общо взето няколко лица, които може да извади. Спазването на една телевизионна хигиена, е много важно”, предава опита си Ники Кънчев.


С изявата си в „Ятаган” много хора разбрали, че има потенциал за актьор и последвали покани за няколко продукции. Засега Ники издава, че ще участва в сериал на влогърите Павел Колев и Ицака. При тях ще играе режисьор, който пробва на кастинг Ицака. Във филма за българския боксьор Исмаил Мустафов, който „възродителният процес” преименува на Ивайло Маринов. „Тази година става на 60. Подготвя се игрален филм за него – за това, че е имал предложения да остане на запад, за това, че е бил следен от милицията… Ще играя пак журналист или нещо подобно… Снимките предстоят през есента”, анонсира шоумена-журналист.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече